Tapu kayıtlarına 'afet' koruması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce deprem, yangın, toprak kayması, sel ve su baskını gibi doğal afetlerle sabotaj ve terör tehlikesine karşı tapu bilgilerinin yedekleneceğini söyledi.

Tapu kayıtlarına 'afet' koruması
Tapu kayıtlarına 'afet' koruması
GİRİŞ 10.08.2013 11:32 GÜNCELLEME 10.08.2013 11:32

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman kaybını ortadan kaldıran ve vatandaşların tapu müdürlükleri önlerindeki bekleyişlerine son veren Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nin (TAKBİS) geçen yıl uygulamaya geçirildiğini anımsattı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, 2001'de başlatılan TAKBİS projesi kapsamında yurt genelindeki tüm tapu kayıtlarının sayısal ortama aktarıldığına işaret eden Bayraktar, merkezi veritabanına aktarılan kayıtlarla tüm tapu müdürlüklerinde TAKBİS ortamında online hizmet verilmeye başlandığını belirtti.

Merkezle elektronik sicil dönemi başlayacak

Bayraktar, TAKBİS'teki elektronik bilgilerin güvence altına alınması için de Afet Kurtarma Merkezi kurulacağına dikkati çekti.

Afet Kurtarma Merkezi'nde, deprem, yangın, toprak kayması, sel ve su baskını gibi doğal afetlerle sabotaj ve terör tehlikesine karşı tapu bilgilerinin yedekleneceğini vurgulayan Bayraktar, "Bu kapsamda her türlü doğal afetle nükleer saldırılara karşı dayanıklı, yedek elektronik güç kaynakları bulunan bir merkez yapılacak. Merkez, Eskişehir ya da Konya gibi deprem riskinin düşük olduğu bir ilde inşa edilecek" dedi.

Tamamen elektronik sicile geçilmesinin altyapısını oluşturacak merkezin yapımı için Kalkınma Bakanlığından onay bekleniyor.

KAYNAK: AA