Sancaklar Camii'ne ‘Mimarlık Oscar'ı'

Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan cami farklı mimarisiyle dikkat çekiyor.Sancaklar Camii, Dünya Mimarlık Festivali'nde 1.'lik ödülünü kazandı.

GİRİŞ 07.10.2013 14:13 GÜNCELLEME 07.10.2013 14:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sancaklar Camii ile ilgili olarak festivalin Seçici Kurulu, "Işık ve maddenin en saf şekilde ortaya konduğu bu yapının iç mekanında hissedilen sükunet ve arınmışlık duygularından çok etkilendik" ifadelerine yer verdi. Caminin mihrap duvarından sızan ve gün içinde sürekli değişkenlik gösteren doğal ışığı ile camide kullanılan malzemelerin doğallığı da övgüye değer bulundu. Sancaklar Camii projesi, Emre Arolat Architects tarafından, biçim ve simgelere dayalı güncelmimari yönelimlerin aksine, sadece dinsel bir mekanın özüne odaklanarak tasarlandı.

BİNLERCE PROJE DEĞERLENDİRİLDİ
Dünya Mimarlık Festivali (World Architectural Festival), dünyanın dört bir yanından mimarların bir araya gelerekfarklı kategorilerde binlerce projeyi değerlendirildiği, günümüzün en önemli mimarlık etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Emre Arolat Architects, önceki yıllarda da aynı etkinlikte yer almış, içinde Antakya Müze Otel ve Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü'nün de bulunduğu projeleriyle ödüller kazanmıştı.

YORUMLAR 2
  • cevherkul 10 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik . ederim mimarlık yeni teknolojik ve ufuk açıcı rahatlatıcı insanı yenileyici atmosferi ile yol gösterici bir çok yönlü bir meslek olmalıdır böyle yapılar ve öncüleri desteklenmeli yeni projeler için örnek teşkil etmelidir. Hep aynı model yapı tarzları ileriyi değil yerinde saydığımızı gösterir yeni fikirler yeni adımlar değerlendirilmelidir.
    Cevapla
  • aydın bekiroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    camide moderen muhabirde. camiyle övünüyorsunuz cami adabından bi haber
    Cevapla