Dubai'nin Kanal İstanbul'unu Türkler yapacak!

Türk müteahhitleri dünyada adından söz ettirmeye devam ediyor. Dubai'nin Kanal İstanbul'u olan 2 milyar dolarlık projenin ilk fazını aldıklarını söyleyen MNG Holding Başkanı Günal "Diğer fazlara da talibiz" dedi.

Dubai'nin Kanal İstanbul'unu Türkler yapacak!
Dubai'nin Kanal İstanbul'unu Türkler yapacak!
GİRİŞ 05.11.2013 09:28 GÜNCELLEME 05.11.2013 12:01

Üstlendikleri projelerle dünyada adından söz ettiren Türk müteahhitlerinin yurt dışı atakları devam ediyor. Dubai Yol ve Ulaşım Otoritesi (RTA), Kanal İstanbul Projesi'nin bir benzeri olan Dubai Kanal Projesi'nin yol ve köprü ağının ilk aşamasının yapımı için MNG Holding'e bağlı Günal AŞ ile 136 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Projenin ilk aşaması Sheikh Zayed Yolu üzerinde 8 metre yüksekliğinde bir köprü yapımı olacak. STAR'a açıklamada bulunan MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, 3 aşamadan oluşan projenin diğer fazlarında da yer alacaklarını söyledi. Günal, projenin binalar hariç 700 milyon dolar, toplamda ise 2 milyar dolar büyüklükte bir yatırımla RTA tarafından hayata geçirileceği bilgisini verdi.

100 milyon dolarlık yatırım

Projenin Dubai'nin merkezinde çok önemli bir lokasyonda yer aldığını ifade eden Günal, şunları söyledi: "Biz ilk fazda köprü inşa edeceğiz. Sonra 2 faz daha var. Kanal açıp, yeni köprüler yapılacak. Projenin tüm fazlarında yer alacağız." Dubai'nin giderek daha da geliştiğini aktaran Nazif Günal "Dubai'de sahip olduğumuz arsalarda konut, ofis ve otel yatırımlarımız da olacak. Gelecek yıl itibariyle start vereceğiz. Toplam 100 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz" diye konuştu.

2017 yılında tamamlanacak

RTA tarafından dizayn edilecek olan projede son aşamanın tamamlanmasıyla 3 kilometre uzunluğundaki su yolu Basra Körfezi ile Dubai Creek'i birbirine bağlayacak. RTA Yönetim Kurulu Başkanı Mattar Al Tayer, projenin ilk aşamasının yapımında düzgün trafik akışının sağlanması için çalışmadan etkilenen yollarda şeritlerin genişletileceğini ifade etti. Al Tayer, 800 metrelik bir yolun çalışmadan etkileneceğini kaydetti. Projenin 2017'de tamamlanması bekleniyor.

KAYNAK: STAR GAZETE