3 bin 300 aileye tapu müjdesi

Beykoz Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların yıllarca yaşadığı tapu sorununda mutlu sona imza attı.

3 bin 300 aileye tapu müjdesi
3 bin 300 aileye tapu müjdesi
GİRİŞ 16.12.2013 09:30 GÜNCELLEME 16.12.2013 09:30

Belediye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi arazilerinin devri yoluyla 3 bin 300 aileyi tapu sahibi yapıyor. Yıllardır süren çalışmaların güzel sonuçlar verdiğini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Kimse hak kaybına uğramayacak” dedi.

Beykozluların kuşaktan kuşağa miras kalan imar sorununda çalışmalar sonuç vermeye başladı. Beykoz Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arazilerinin devri yoluyla 3 bin 300 aileyi tapu sahibi yapıyor.
İlçe sakinlerinin yıllardır üzerinde yaşadıkları arazilerde gerçek hak sahibi olması ve tapularına kavuşması için 4,5 yıldan bu yana kararlılıkla gayret ettiklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, imar çalışmalarının meyvelerinin alınmaya başladığını, çalışmaların yasalar çerçevesinde ve ilkeli şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi;

“İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) satışlarında her aşama yasalara uygun ve ilkelidir. Satışlar başlamadan önce bir hafta boyunca ilçe sakinlerimizi belediye düğün salonunda mahalle mahalle toplayarak bilgilendirdik. İlçe sakinlerinden gelen talep üzerine vadeli satışları 5 yıla çıkardık. İmar konusunda gösterdiğimiz bütün gayretler, yaptığımız bütün çalışmalar halkımızın menfaati içindir. Fiyat Takdir Komisyonu tarafından belirlenen fiyatlar oldukça normal ve bölge şartlarına uygundur.”

“2 YIL KDV'Yİ BEKLEDİK”

İBB parsellerinde iki yıl yasal süreyi bekleyerek vatandaşların menfaatini koruduklarını belirten Çelikbilek, “Bana satışları neden seçim öncesinde yapıyorsun? diye soruyorlar. Bunun öncelikli sebebi vatandaşlarımızın bir an önce tapusuna kavuşması içindir. Diğer bir sebep ise vatandaşların ödeyeceği yüzde 18'lik KDV'de yasal sürenin dolmasını beklememizdir. O sürede bu hafta doldu. Biz de ihale sürecini başlattık. Yüzde 18 ilave KDV payı vatandaşlarımızın cebinde kaldı. Her hizmetimizde olduğu gibi Beykozlular'ın menfaatini düşünüyoruz” dedi.

“KİMSE HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK”

Kadastral parsel satışıyla ilçe sakinlerinin hakkını da koruduklarını söyleyen Başkan Çelikbilek, “Tapu çalışmalarını imar parseli üzerinden değil, kadastral parsel üzerinden başlattık. Böylece ada bazında herkesin hak sahibi olmasını sağladık. Şayet vatandaşlarımız imar parseli üzerinden alsalardı bazı vatandaşlarımız hak kaybına uğrayacaktı. Bu şekliyle kimse hak kaybına uğramayacak. Vatandaşımızın 10 metrekare yerini bile gözettik. Yarın bir dönüşüm olursa vatandaşımız her yerde hak sahibi olsun diye bu yola başvurduk” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET SÜRECİ ENGELLİYOR”

İmar çalışmalarının bazı kesimler tarafından sabote edildiğini de belirten Başkan Çelikbilek; “Biz hizmet ederken, vatandaşlarımıza tapulu ve huzurlu yaşamı hazırlarken olayı sabote edenler var. Onların niyetlerini iyi anlayın. Bu girişimler hükümetimizin başarısını çekemeyen, hazmedemeyen kesimlerini işidir. İmar konusunda kimin ne yaptığını herkes bilsin. Şimdi muhalefet yapanlar geçmişte vatandaşın tapu almasını engellediler. 1987'de tapu tahsis belgesini iptal ettirdiler. Buradaki vatandaşlarımızın da hiçbiri tapusunu alamadı. Muhalefetin niyeti vatandaşın beklentisinden siyasi kazanç sağlamaktır” diyerek vatandaşları uyardı.

“BELEDİYENİN GELİRİ ARTIYOR”

Satışlar konusundaki eleştirilere de değinen Başkan Çelikbilek, “Bizi İBB parsellerini satıyoruz diye eleştiriyorlar. Bu satışlara eleştiriler son derece yanlıştır. İhalesini başlattığımız bu çalışmayla vatandaşların 50-60 yıldır oturdukları yerlerin kendilerine verilmesini sağladık. Buralardaki vatandaşlarımızı hak sahibi yaptık. Vatandaşlarımız tapularına kavuşurken belediyemizin de geliri artacak. Elde edilen gelir yine ilçeye hizmette kullanacak, kazanan yine ilçemiz ve Beykoz halkı olacak. İBB Satışlarına itiraz bölge halkına saygısızlıktır” dedi.

“TARİHİ GÜNLER YAŞANIYOR”

İlçenin tarihi günler yaşadığını da vurgulayan Başkan Çelikbilek, “Beykoz tarihinde görmediği bir çalışmaya tanıklık ediyor. 3 bini aşkın hak sahibi tapusuna kavuşacak. Birimlerimiz gece gündüz çalışıyor. Çalışmalar esnasında yer darlığı gibi bazı eksiklerimiz olabilir. 4,5 yıldır olduğu gibi kapılarımız vatandaşlarımıza sonuna kadar açık, doğru hizmetin ve doğru bilginin adresi biziz. Vatandaşlarımızdan istirhamım yalnızca bize itibar etmeleridir. Provokasyonlara kanmayın” şeklinde konuştu.

“PROJE ALANI BEYKOZ İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇTIR”

2/B konusunda da çalışmaların son aşmaya geldiğini söyleyen Başkan Çelikbilek, “İmar konusunda vatandaşımıza verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2/B çalışmalarında son aşamalardayız. Aralık sonuna kadar 20 bine yakın parselin devrini alacağız. 25 ayrı yerde proje alanı uygulaması yapacağız. Proje alanı diğer ilçeler arasında yalnızca ilçemizde olan bir çalışmadır. Proje alanı Beykoz için büyük bir kazanç, her anlamda çağ atlamadır” dedi.

“Ben Beykoz Halkı'nın burada kalması için mücadele ediyorum” diyen Başkan Çelikbilek, “İmar çalışmasıyla herkes Beykoz'da kalacak. İnsanımızın iyiliği için çalışıyorum. 1962 yılında beri aynı sokaklarda geziyorum. Bu çalışmayla bölge halkına en iyi hizmeti verdiğime inanıyorum. Taahhüt diyorlar. Taahhütlere istediğiniz şerhi düşebilirsiniz biz bu hakkı başından beri verdik” diye konuştu.

VATANDAŞLAR BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

40 yıldır Paşabahçe'de ikamet ettiğini belirten Kemal Sandalcılar, “SSK'dan emekli oldum. Hiç olmazsa bir yer sahibi olacağımız için çok memnunuz. Başkanımıza ve yetkili kişilere teşekkür ederiz” dedi.
Teslime Demir ise, “20 yıldır Çubuklu'dayım. Tapumun olacağına tabi ki seviniyorum. Başkanıma, ekibine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

50 yıldır Paşabahçe'de oturduğunu ifade eden Temel Karataş, “Biz 4 kardeşiz. Bu tapu olayında yer sahibi olacağım, yerim belli olacak diye seviniyorum. Yetkililere bizi belirsizlikten kurtardıkları için teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL