İstanbul'a nefes aldıracak yeni kent ormanı

Beykoz, Elmalı Kent Ormanı Projesi'yle, İstanbulluların şehrin merkezinde nefes alıp dinlenebilecekleri 8 milyon m2'lik devasa park alanına ev sahipliği yapacak.

İstanbul'a nefes aldıracak yeni kent ormanı
İstanbul'a nefes aldıracak yeni kent ormanı
GİRİŞ 05.01.2014 13:20 GÜNCELLEME 05.01.2014 13:20

Yunus Doğdu'nun haberi

Doğasıyla öne çıkan Beykoz, Başbakanlığın talimatıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulanacak "Elmalı Kent Ormanı 7 Bölge-7 Park" Projesiyle 8 milyon m2'lik bir devasa bir park alanı kazanıyor. Türkiye'nin 7 bölgesi ve 81 ilinden esinlenerek hazırlanan şehir ormanı ziyaretçilere doğayla iç içe huzur dolu bir ortamda piknik, spor, dinlenme ve birçok aktiviteyi bir arada yapma imkânı sunacak.

ORGANİK ÜRÜNLER DE SATILACAK

Anadolu'nun geleneksel kültür öğelerini yansıtan Elmalı Kent Ormanı'nda piknik, dinlenme ve spor alanları kurulacak. Kent Ormanı'nda, 7 mesire alanı, her bir bölgede restoranlar, kafeler, sergi alanları, mescitler, çeşmeler, spor alanları ve sosyal tesisler yer alıyor. Yöresel etkinlik ve şölenler için de kullanılacak alanda yer alan yöresel market ve pazarlarda organik ürünler satılacak. 7 farklı konseptin hâkim olduğu kent ormanında yılın belirli günlerinde mesirelerin taşıdığı konsepte uygun festivaller düzenlenecek. Projenin 2 sene içerisinde tamamlanması bekleniyor. Park içindeki, 7 farklı mesire alanı ve içindeki tesisler ise şöyle: Gülistan Mesire Alanı: Kuş dünyası, yöresel pazar, akvaryum, bisiklet parkı, değirmen. Lalezar Mesire Alanı: Kır Kahvesi, çocuk parkları, lale bahçesi, binicilik alanı, paintball sahası olacak.

PİKNİK PARKINA YEDİ FARKLI MESİRE ALANI YERLEŞTİRİLDİ

Sümbül Mesire Alanı: Köprüler, iskeleler ve çekek yerleri, balık tutma yerleri, sandal kiralama noktası ile Osmanlı Boğaziçi tarihi sandalları bu bölgede hizmet verecek.

Gelincik Mesire Alanı: Kır Kahvesi, açık spor alanı ve çocuk parkları, seyir terasları, Su Üstü Mescidi, kuş gözlem kulesi ve gelincik bahçesi ile Piri Reis Su sporları merkezi olacak.

Menekşe Mesire Alanı: Büfeler, Açık Spor Alanları ve Çocuk Parkları. Kır Mescidi ve Piknik alanları (göl kenarında piknik yerleri, kır mescidi ve çeşmeler yer alacak.

Çiğdem Mesire Alanı: Piknik yerleri, kır kahvesi, çeşmeler, büfeler, pergolalar, Cihannüma Seyir Köşkü ve Sarı Çiçek Bahçesi'nde yılda bir kez "Yunus Emre Çiçek Festivali" düzenlenecek.

Karanfil Mesire Alanı: Kır Kahvesi, Çocuk Parkları, Açık Spor Alanı, Çeşme, Büfe, Karanfil Bahçesi (yılda bir kere İstanbul Karanfil Şenliği düzenlenecek) Piknik Alanları.

KAYNAK: AKŞAM