Bakan temeli attı mumları üfledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman-Konya Hızlı Tren temel atma törene katıldı. Törenin ardından Elvan'a doğum günü sürprizi yapıldı.

Bakan temeli attı mumları üfledi
Bakan temeli attı mumları üfledi
GİRİŞ 12.03.2014 15:36 GÜNCELLEME 12.03.2014 15:36

Karaman Tren Garı'ndaki törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Kerim Özkul, Cem Zorlu, Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Karaman-Konya Hızlı Tren projesinin başlamasının sevincini yaşadıklarını belirterek, "Son 10 yılda hükümetimizin demiryollarına verdiği sınırsız destekle yüksek hızlı tren hatları, yerli demir yolu sanayisi, modern ipek demir yolu, mevcut hatların yenilenmesi, lojistik merkezlerde üretim merkezlerinin demiryollarına bağlanmasıyla ülkemiz demiryollarında bir yandan son 60 yılın ihmalini telafi ederken, bir yandan bölgesinde demiryollarında merkez ülke oluyor, bir yandan da şehirleri kültürleri insanları yaklaştırıyor" dedi.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da, "Başkent olduğu dönemlerde önemli bir yerleşim merkezi ticaret ve kültür merkezi haline gelen Karaman, günümüzde de zengin bir kaynağa sahiptir" diye konuştu.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu hizmet kervanının devam ettiğini ifade ederken, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ise, "Güzel Karaman'ımızda böyle güzel bir törende buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu bize yaşatan şerefli haysiyetli büyük lider Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Bakanımız Lütfi Elvan'a, bölge milletvekillerine emeği geçen genel müdürlerimize, yetkililere, Karaman halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, "Karamanlı hemşehrilerimiz bizler zaten uzak değiliz. Gönül birlikteliğimiz, bağımız var. Ama hızlı trenle tamamen birlikte olacağız. Ne güzel ki Karaman buradan İstanbul'a 4 saate yakın bir zaman diliminde ulaşacak" şeklinde konuştu.

Karaman Valisi Murat Koca da, demiryolunun en ucuz ve en güvenli ulaşım araçlarından bir tanesi olduğunu kaydederek, "Ülkemizde demiryolunun tarihi 1800'lü yıllara Osmanlı dönemine dayanmaktadır. Günümüzde bulunan demiryolu Sultan 2. Abdülhamid Han döneminde 1904 yılında hizmete sunulmuştur. Bu tarihten 110 yıl sonra bugün 102 kilometrelik Konya-Karaman Hızlı Tren hattının temeli atılacaktır. Proje tamamlandığında mevcut hat yenilenmiş olacak ve böylece Konya-Karaman hattında yolcu ve yük taşıyan trenlerin hızları artacaktır" diye konuştu.

"SİZİ 4 SAATTE KARAMAN'DAN İSTANBUL'A ULAŞTIRACAĞIZ"

Törende konuşan Bakan Elvan, bugün önemli bir gün yaşandığını belirterek, "Ama geçmişi unutmamız gerekiyor. Bu önemli günleri nasıl ve ne şekilde kazandık hepimizin çok iyi anlaması gerekiyor. 2002 yılında AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'de siyasi anlamda istikrar sağlandı, ekonomik alanda istikrar sağlandı. Bu istikrarla birlikte hemen hemen tüm alanlarda, tüm sektörlerde reform hareketleri başladı. Hükümetimizin güçlü ve dirayetli yaklaşımıyla sosyal eğitimden tutun eğitim sektörüne, ulaştırmadan sağlığa varıncaya kadar hangi sektörü ele alırsanız alın tüm sektörlerde 50-60 yılın birikmiş sorunlarını çözmek Türkiye'yi gerçek anlamda çağdaş, dinamik ve gelişmiş bir ülke konumuna getirebilmek için büyük reform hareketlerine başladık. Bu reform girişimlerinden en önemlilerinden birisi de ulaştırma sektöründe gerçekleşti. Hiçbir vatandaşımızın, hiçbir kardeşimizin hayal dahi edemediği projeleri gerçekleştirmeye başladık. Biz bu projeleri gerçekleştirdikçe vatandaşımızın bize olan güveni arttı. Özellikle istikrarımız daha da güçlenmeye başladı. Vatandaşımızla bütünleşmemiz bize daha da güç verdi. Başta karayolunda olmak üzere demiryollarında, havayollarında, deniz yollarında Türkiye'nin hayal dahi edemediği projeleri gerçekleştirmeye başladık. 10 yıl önce, 12 yıl önce yüksek hızlı tren projesini kim ve hangi parti bir proje olarak sunabilirdi. Bunlar konuşuluyor muydu? Muhalefet liderlerine, partilerine soruyorum, bunların böyle bir hayali var mıydı, böyle bir düşüncesi var mıydı? İşte biz hayal dediğimiz ne varsa hepsini gerçeğe dönüştürdük. Karaman'dan İstanbul'a 4 saatte ulaşabileceğinizi kim söylerdi size. Sizi 4 saatte Karaman'dan İstanbul'a artık ulaştıracağız. Yine Karaman'dan Ankara'ya 2 saatten daha kısa bir sürede inşallah ulaşacaksınız. Bunları kim düşünebilirdi AK Parti iktidarı dışında. Ama maalesef bu istikrara balta vurmak isteyenler, bu istikrarı ortadan kaldırmak isteyenler var. Türkiye'de istikrarsız bir ortamı oluşturmaya çalışanlar var. Tarihten, geçmişimizden biliyoruz. Milli iradeden güvenini kaybedenler, artık milli iradeden hiçbir beklentisi olmayanlar, istikrarı bozma yönünde hukuk dışı, yasa dışı iş ve eylemlere girişirler. İşte bugün yapılmak istenen de o. Berkin Elvan'ın olayı üzücü bir hadise. Ama bu çocuğumuzun ölümünü kullanıp bunu siyasi bir ranta dönüştürüp çalışmak kadar ayıp bir şey olamaz. Ben kınıyorum onları. Hele hele seçim öncesi böyle bir eyleme girişmek, yakıp yıkmak bizim hangi geleneğimizde var sorarım size. Kamu kurumlarına saldırmak, araçları yakmak yıkmak, camları kırmak bu mudur demokrasi anlayışı, bu mudur hukuk anlayışı? Böyle bir anlayışı biz nasıl ve ne şekilde kabul edebiliriz. Hiçbir gelişmiş ve demokratik ülkelerin kabul edemeyeceği yaklaşımlardır bunlar. O nedenle hiçbir marjinal gruba prim vermemeliyiz. Eleştirmek istiyorsanız elbette eleştirebilirsiniz, ona açığız. Ama yıkarak yakarak değil. Bu ülke bizim, hepimizin. Bu ülkeyi tahrip etmeye çalışmak kimsenin hakkı da değildir" dedi.

"KONYA VE KARAMAN'I AKDENİZ'LE BULUŞTURUYORUZ"

Bakan Elvan şöyle devam etti:

"Hem Konya'mızı, hem Karaman'ımızı Akdeniz'le buluşturuyoruz, Mersin'le buluşturuyoruz. Hem vatandaşlarımız açısından hem de sanayicilerimiz açısından son derece önem arz eden bu proje hayata geçtiğinde inşallah Konya'daki vatandaşlarımız, Karaman'daki vatandaşlarımız çok kısa bir sürede Mersin'e ve Adana'ya ulaşma imkanına kavuşacak. Sanayicilerimiz de daha düşük maliyetlerle üretmiş olduğu ürünleri Mersin Limanı'na ulaştırma imkanına kavuşacak. Sanayicilerimizin rekabet gücü artacak. Hem Karaman'daki sanayicilerimizin hem de Konya'daki sanayicilerimizin rekabeti önemli ölçüde artacak. Konya'dan Karaman'a, Karaman'dan Mersin'e uzanan hat gerçekten önümüzdeki dönemlerde orta ve uzun vadede Türkiye'nin en önemli sanayi üslerinden birisi olacak. En önemli üretim üslerinden birisi olacak. Bunun hep birlikte şahidi olacağız. Çünkü bu demiryolu projemiz hem Konya sanayisini, hem Karaman sanayisini ayağa kaldıracak. Bir noktada Konya ile Karaman'ı zaten bir bütün; Konya'yı Karaman'dan, Karaman'dan Konya'yı ayırt edemeyiz. Biz bir bütünüz. İnşallah sanayimizle, tesislerimizle bütünleşeceğiz. Konya'dan Çumra'ya, Çumra'dan Karaman'a kadar uzanan hatta inşallah sanayi tesisleri göreceğiz. Hayvancılık tesisleri göreceğiz. Bunları hep birlikte yaşayacağız. Bu proje bunu sağlayacaktır. Bu bölge Türkiye'nin ikinci Marmara Bölgesi olacaktır. Çünkü bu bölge Türkiye'nin ikinci önemli cazibe merkezi olacaktır inşallah" dedi.

KARAMAN VE KONYA'DAN 2,5 SAATTE ALANYA'YA ULAŞILACAK

Diğer projelerden de bahseden Bakan Elvan, "Özellikle Kayseri, Sivas, Aksaray, Nevşehir, Niğde hatta Doğu Anadolu'yu ve Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan güzergahta önemli bir aks olacak olan Ereğli Karaman, Karaman Ermenek üzerinden Alanya'ya bağlantımız ve Anamur bağlantımız. Biz bu güzergahımızı ve aksı çok önemsiyoruz. Ve bugün inşallah temelini atacağımız Karaman-Ayrancı arasındaki bölünmüş yol ile buna bir katma değer katacağız. Yine Karaman'ı Ermenek'e bağlayan yol güzergahını ise inşallah çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Ve buna müteakip şuan proje çalışmalarına devam ettiğimiz Ayrancı ile Ereğli arasındaki bölünmüş yol çalışmamıza da inşallah proje çalışmalarımız tamamlanır tamamlanmaz başlayacağız. Hedef koymuştuk, hedefimiz Karaman'dan Alanya'ya 2,5 saatte ulaşmak. Bir başka hedefimiz Konya'dan Alanya, Mahmutlar'a yine 2,5 saatte ulaşmak. İnşallah bu hedefi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kuş Yuvası mevkisinde özellikle tünel çalışmasına devam ediyoruz. İnşallah Mayıs ayı sonu itibariyle tünel çalışmalarımızın açılış kısmını, ışık görme kısmını tamamlayacağız. Betonlama çalışmaları da inşallah Temmuz sonu itibariyle tamamlanacak. Ağustos ayında hem Karaman'dan giden hemşehrilerimiz, hem de Konya'dan çıkan hemşehrilerimiz o tünellerden geçerek Alanya'ya ulaşmış olacak" diye konuştu.

BAKAN'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Bakan Lütfi Elvan, temel atma töreninin ardından beraberindekilerle birlikte öğle yemeğini yemek için otele geçti. Yemeğe geçilmeden önce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki tarafından getirilen sürpriz doğum günü pastası, Bakan Elvan tarafından mumları üflenerek kesildi. Bugün 53 yaşına girdiğini söyleyen Bakan Elvan, ülke için iyi dileklerde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL