Manisa'nın 60 yıllık rüyası gerçek oluyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bakanlık tarafından yaptırılan tesislerden 5'inin açılışı, 21'inin de temel atma töreni olmak üzere 26 tesis için düzenlenen törene katıldı.

Manisa'nın 60 yıllık rüyası gerçek oluyor
Manisa'nın 60 yıllık rüyası gerçek oluyor
GİRİŞ 13.03.2014 20:08 GÜNCELLEME 13.03.2014 20:08

Düzenlenen törende 27 milyon 500 bin TL'ye mal olacak olan Manisa'nın Ahmetli ilçesinin 60 yıllık rüyası Kelebek Barajı'nın da temeli atıldı.

Alaşehir Kapalı Spor Salonu'nda yapılan ve toplam maliyeti 263 milyon TL olan tesislerin temel atma ve açılış törenine Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Manisa Valisi Abdurahman Savaş, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, 263 milyon TL tutarındaki tesislerin Manisa'ya hayırlı olmasını temenni ederken Manisa'ya olan yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi.
Özkaldı'nın ardından AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi bir konuşma yaptı. Tanrıverdi konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Belediye Meclis kararıyla Bakan Eroğlu'na hemşehrilik beratı vereceklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise törende yaptığı konuşmasında, "Manisa'ya gelirken eli boş gelinmez. Buraya gelirken Alaşehir'in meşhur üzümüyle gelemezdik. Bu sefer heybe ile değil TIR'la geldik. Bugün Manisa tarihinde bir milat olarak anılacaktır. Bugüne kadar Manisa'ya böylesine bir müjde paketiyle gelinmedi. Bu bir milattır. Size müjdelerle geldik. 39 tane dev müjdeyle geldik. Bunların toplam maliyeti 371 milyon TL. Bu gerçekten muhteşem bir yatırım. Bizler sizlerin hizmetkarıyız. Sizlere bir müjde daha vereceğim. Bugün burada tam 26 tesisinin ve bunların içinde 60 yıldır hasretle beklenen Kelebek Barajının da temelini atacağız" dedi.

Bakan Eroğlu, AK Parti dönemi öncesinde yapılan bütün borçların ödendiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Başbakanımız Maliye Bakanına 'Devletin millete borcu olmaz bunda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var' dedi ve bunların hepsi ödendi. Hakiki Milliyetçilik Türkiye'yi 22'inci sıradan alıp 16'ıncı sıraya yükseltmektir. Biz bu kadar borç ödüyoruz, yatırım yapıyoruz ve kasada para var. Bu değirmenin suyu nereden geliyor diye sorarsanız. Daha önce hükümetler kısa dönem faiz borçlanmalarının, vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. 60 katrilyon faize gidiyordu. Bu 60 katrilyon şimdi kasada bunlarla da hizmetler yapılıyor işte farkımız bu. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığına 6,5 katrilyon bütçe ayrılmıştı. Şimdi 69 milyar TL 11 kat yani. Sağlığa 20 kat bütçe ayırmışız. Neden? İnsanımıza değer veriyoruz. Yatırımlar Türkiye'de dolu dizgin devam ediyor. Manisa'ya 52 gölet sulaması yapıyoruz. 25 tanesi bu yıl bitiyor. Müteahhitlere sesleniyorum devletin parası çok çünkü biz hortumları kestik. Şimdi müteahhitlere şu tarihe kadar bitirin diye talimat vereceğim. Para hazır."

"Bizim 3 Kızıl elmamız var" diyen Bakan Eroğlu, "Birincisi Cumhuriyetimizin Kuruluş tarihi olan 1923. Hedefimiz ülkemizi 2023 yılına cumhuriyetimizin 100'üncü yılına hazırlamak. İkincisi gençlerimizin bir İstanbul tutkusu var. İstanbul'un fethinin 600'üncü yılı olan 2053, üçüncüsü de Malazgirt Zaferi'nin bininci yıldönümü olan 2071. oğullarınızı kızlarını hazırlayın."

Bakan Eroğlu konuşmasının sonunda su sondaj kuyularına takılan sayaçların zorunluluktan çıkarıldığını da sözlerine ekleyerek Alaşehirli çiftçilerden büyük alkış aldı.
Bakan Eroğlu her temel atma töreninde yaptığı gibi Kelebek Barajı'nın müteahhidi ile pazarlık yaparak 2016 yılında bitirilmesi planlanan barajın 6 Eylül 2015 tarihinde saat 11.59'da bitirilmesi sözünün aldı. Yapılan pazarlığın ardından Ahmetli''de yapımına başlanacak olan Kelebek Barajı şantiyesine canlı bağlantı yapılarak diğer tesislerle birlikte temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılan tesisler şöyle:
"Kelebek Barajı, Akhisar-Gördes Sağ Sahil Sulaması, Gördes Güneşli Baraj Sulaması, Alaşehir Kemaliye Göleti ve Sulaması, Alaşehir Örencik Göleti ve Sulaması, Demirci Durhasan Göleti ve Sulaması, Gördes Çiçekli Göleti ve Sulaması, Gördes Karayağcı Göleti ve Sulaması, Kırkağaç Küçükdere Göleti ve Sulaması, Kula Göleti Sulaması 2'inci kısım, Kula Bebekli Göleti Sulaması, Kula Gökçeören Dutluca Göleti ve Sulaması, Kula Eroğlu Göleti ve Sulaması, Kula Saraçlar Göleti ve Sulaması, Kula Yurtbaşı Göleti ve Sulaması, Manisa Merkez Bağyolu Göleti ve Sulaması, Manisa Merkez İlyaasçılar Göleti ve Sulaması, Manisa merkez Maldan Göleti ve Sulaması, Pelitalan Göleti Sulaması, Soma Yağcılar Göleti ve Sulaması, Saruhanlı Gevenlik Göleti ve Sulaması."

Bakan Eroğlu tarafından açılışı yapılan projeler ise şöyle:
"Merkez Pelitalan Göleti, Sarıgöl Bahadırlar ve Güneydamları Karal Deresi Taşkın Koruma, Turgutlu İlçesi Karaçalı Deresi Taşkın Koruma, Gediz Havzası Taşkın ve Rusubat Kontrolu, Bakırçay Havzası Taşkın Koruma."

KAYNAK: İHA