Milli Parklar Yönetmeliği'ne içme suyu ayarı

İçme suyu temini açısından yapımı aciliyet gösteren, kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk arzeden tesisler için uzun devreli gelişme planı/gelişme planı şartı aranmayacak.

Milli Parklar Yönetmeliği'ne içme suyu ayarı
Milli Parklar Yönetmeliği'ne içme suyu ayarı
GİRİŞ 18.03.2014 09:30 GÜNCELLEME 18.03.2014 09:30

Milli Parklar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, 1986 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Parklar Yönetmeliği'nin 5. maddesinin birinci fıkrasının (B) bendinin "Kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir mecburiyet doğması halinde, planda yer almayan herhangi bir yatırım projesinin uygulanmasına, projenin çevreye yapacağı tesir etüd edilerek, çevre ve kaynak koruma politikalarıyla kabul edilemez bir tezat teşkil etmeyeceğinin tespit edilmesi halinde, planda gerekli değişiklikler yapıldıktan sonra Bakanlıkça izin verilebilir" şeklindeki dört numaralı alt bendinin sonuna "Ancak; içme suyu temini açısından yapımı aciliyet gösteren ve kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk arzeden tesisler için uzun devreli gelişme planı/gelişme planı şartı aranmaz. İlgili kurumların görüşleri alındıktan sonra yapılan bu tesisler uzun devreli gelişme planlarına/gelişme planlarına işlenir" ifadesi eklendi.