Bakan uyardı: Kilitleriz kardeşim

Bakan Güllüce, "Canının isteği gibi beton dökmek bina yapıp satmak istersen, kilitleriz kardeşim." dedi.

Bakan uyardı: Kilitleriz kardeşim
Bakan uyardı: Kilitleriz kardeşim
GİRİŞ 04.08.2014 14:51 GÜNCELLEME 04.08.2014 15:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bağcılar Belediye tarafından Göztepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm törenine katıldı.

Törende konuşan Güllüce inşaatçıları uyardı. " Yeni Türkiye'nin şehirleri de farklı olmalı. Binaları da farklı olmalı" diyen Güllüce, "Bazen bakanlığımızı eliştiriyorlar, "Efendim bakanlık işlerimizi kilitliyor"... Canının isteği gibi beton dökmek istersen, kilitleriz kardeşim. Canın isteği gibi bina yapıp vatandaşa satarsan, biz onu kilitleriz. Canının istediği gibi malzeme kullanıp, fayansı güzel diye vatandaşa ev satmaya kalkarsan biz onu kilitleriz" diye konuştu. Güllüce güzel ve çağa uygun bina yapanlara ise her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

BİNALAR TÖRENLE YIKILDI

Göztepe Mahallesi'ndeki Barınkent Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışması için yıkımı başlatan Bakan Güllüce, yenilemenin 18 ayda yapılması için yüklenici firma temsilcisinden söz aldı. Törenin ardından eski site blokları törenle yıkıldı.

İNDİRİM İSTEĞİ

Törenin ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın önünü kesen mahalle sakinleri, kendilerinden istenen paranın yüksek olduğunu söyleyip indirim istedi. 60 bin TL'lik bedeli ödeyemeyeceklerini söyleyen vatandaşlar İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan da yardım istedi. Topbaş da, vatandaşların isteğini Çağırıcı'ya yönlendirdi.

YORUMLAR 1
  • Safure KALAFAT 9 yıl önce Şikayet Et
    poyrazköy"e ne zaman imar vereceksınız..YETER ARTIK !!!. öldüğümüzde herhal..tapulu arsamızdan verginizi alıyorsunuz yaşam hakkınız yok diyoyorsunuz..3. döneminiz bitecek halâ boğaz köylerine imar vereceksiniz..Boğaz köyleri 80. 90 yıllarda kurulmadı ki, dedelerimiz geldi para verdi arsa aldı..yaşam hakkımızı engellemeye hakkınız var mı ?..c.b seciminden sonra imar verilmesin avrupa insan hakları mah. baş vuracağım YETER ARTIK..!!! YETERRR
    Cevapla