Tapu tartışması büyüyor

Noterler Birliği tarafından tapu dağıtım işlemlerinin yapılmasına yönelik girişim tartışma yarattı.

Tapu tartışması büyüyor
Tapu tartışması büyüyor
GİRİŞ 05.02.2015 14:36 GÜNCELLEME 05.02.2015 14:36

Osmanlıdan günümüze Tapu Sicil Müdürlükleri’nce yürütülen tapu düzenleme işlemlerine Noterler Birliği’nin de talip olması sektörün önde gelen paydaşlarından tepki geldi.

Piri Reis Derneği öncülüğünde birçok STK’nın da girişimi ve katılımıyla düzenlenen toplantıda bu durumun ortaya çıkaracağı çekinceler dile getirildi. Tapu işlemlerinin ilgili birimlerce yürütülmesi konusunda gerekli girişimlerin yapılacağı açıklanırken konuyla ilgili bildirgede kaleme alındı.

Noterler Birliği tarafından yapılan bu girişimin sektör tarafından tepkiyle karşılandığını ve olumsuz sonuçları olacağını söyleyen Piri Reis Derneği Başkanı Selami Balcı “ Tapu işlemleri geçmişten günümüze Tapu Sicil Müdürlüklerince yapılıyor. Bu kurumun dışında Noterler Birliği gibi kuruluşların tapu işlemlerini yapması en başta güven ilkesini zedeler. Bu işlemlerin konunun uzmanlarınca yapılması gerekmektedir. Bu talebin gerçekleşmemesi için gerekli girişimleri yaptık” dedi.

Tapu işlemlerinden alınan harç ve diğer ücretler dikkate alındığında Noterler Birliği’nin ilgili mercilere yaptığı tapu işlemlerinin yapılmasına yönelik başvurunun tartışmaları devem ettireceği gözüküyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL