Anadolu Yakası'na "sürücüsüz" metro geliyor

Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olacak hatta yine ilk kez "peron kapı" sistemi kullanılacak.

Anadolu Yakası'na "sürücüsüz" metro geliyor
Anadolu Yakası'na "sürücüsüz" metro geliyor
GİRİŞ 09.02.2016 15:54 GÜNCELLEME 09.02.2016 17:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Anadolu Yakası'nda toplu ulaşımı kolaylaştıracak yeni metro hattıyla Üsküdar-Sancaktepe 24 dakikaya inecek.

Hat, 20 kilometre ve 16 istasyon ile depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşacak. Hatta 126 vagon hizmet verecek.

TAVAN VE YAN DUVARLAR YAPILIYOR

Çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü metro inşaatında 2 bin 430 personel, 11 istasyonun bir an önce tamamlanması için hizmet veriyor. Şu anda istasyonda elektromekanik sistemlerle tavan ve yan duvarların kaplaması yapılıyor.

Üsküdar-Çekmeköy hattının tamamlanmasıyla Anadolu Yakası'nın ana ulaşım ağının önemli bir aksı tamamlanmış olacak. Türkiye'nin ilk "sürücüsüz" metro hattı olma özelliğiyle dikkat çeken Üsküdar–Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattı, yıl sonunda hizmete girecek.

PERON KAPI YERLEŞTİRİLECEK

Aynı zamanda Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olacak hatta yine ilk kez "peron kapı" sistemi uygulanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni metro hattıyla vagonlara biniş sisteminde de değişikliğe giderek, vatandaşların güvenliği için vagon girişlerine "peron kapı" yerleştirecek.

Otomatik sistemle kendisini park edebilme özelliğine sahip metroda, sürücü kabini olmayacağı için yolcular en önde tünelleri izleyerek seyahat edebilecek.

Vagonlardaki olağan durumlara karşı da istasyon yönetimi vagonların içini kameralarla gözetleyecek.

ENGELLİLER RAHAT EDECEK

Paris ve New York gibi dünyanın en büyük metro istasyonlarından bile daha konforlu olacak yeni metro hattında engelli vatandaşlar, hiçbir yardım almadan metro istasyonunu tek başına kullanabilecek.

Üç ilçeden geçecek olan metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe'nin de aralarında bulunduğu 16 istasyon yer alacak.

Şehrin ulaşımında önemli bir yeri dolduracak hattın bitmesiyle Çekmeköy-Sancaktepe'den Üsküdar 24, Kartal 59, Yenikapı 36, Taksim 44, Hacıosman 68, havalimanı 68 ve Olimpiyat Stadı 78 dakika sürecek.

YORUMLAR 12
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya'da st. petersburg metrosu bu şekilde. bombalamadan sonra böyle olmuş sanırım.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Rami kardeş Istanbul buyuk sehir belediyesi yaptiriyor. Sadece neden Istanbul derken Izmir e mi yaptirsinlar yani.
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık metro ağlarının genişlemesi ile çok değil 20 sene sonra İstanbul'da araçlar demir fiyatına kilo ile satılacak yol kalmayınca araçlarında anlamı kalmayacak artık 1-İstanbul'a göç sorununu çözün 2-İstanbul'da inşaatları durdurun yeni siteler,konutlar yapılmasın göçü körüklüyor 3-İstanbul içine araç plakası vermeyin araç firmaları İstanbul dışına çıkarılmalıdır 4-acilen tem ve E-5 aksı dışında yeni bir otoban yer üstüne yada yer altına yapılsın..5-araçlarında tek şoför seyahat edenlere ceza kesilsin..radikal kararlar alınsın 6-her mahalleye en az 100 araçlık otopark yapılsın sokak aralarında araç parkı olmasın ücreti'de sembolik olsun..en önemlisi kanal İstanbul yapılmasın...
    Cevapla
  • eko 8 yıl önce Şikayet Et
    radikal kararlar alınmalı ama bu ülkede sigara heryerde yasak ama o yasagı uygulayacak memurun yok. Bütün bunların olması için önce kaliteli memur yetiştireceksin yoksa istediğin kadar radikal karar al yasa çıkar boşa.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Göç sorunu istihdamla da alakalı. İş olanakları kısıtlı sektörler var, tabi ki yoğunlaşma olacak. Göç sorunun tek çözümü diğer şehirleri de benzer seviyeye getirmek. Burada tüm partilere iş düşüyor ama vatan hainlerine karşı bile birlik olamayanlardan bunu beklemek hayalciliğin zirvesi gibi bir şey.
    Cevapla
  • Gezici misin sen? 8 yıl önce Şikayet Et
    kanal İstanbul'un ne kadar büyük bir proje olduğundan ya haberin yok ya da gezicisin. her halükarda bilmemek cahilliktir.
    Cevapla
  • funda 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu çekmeköy hattini sultanbeyli'ye kadar uzatmalarini da bekliyoruz. Mimarsinan ve battalgazi mh. Civarinda hastane ve universite projelerini metroyla taçlandirsinlar insllh.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    cok guzel bir calisma , almanyada da var surucusuz metro ama kisa mesafeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle