İnşaat mühendislerinde büyük değişim rüzgarı!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 21 Şubat 2016 Pazar günü genel kurul yapıyor. Değişim Grubu seçimde oldukça iddialı...

İnşaat mühendislerinde büyük değişim rüzgarı!
İnşaat mühendislerinde büyük değişim rüzgarı!
GİRİŞ 19.02.2016 08:24 GÜNCELLEME 19.02.2016 10:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

45. Dönem Seçimlerinde İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Üstündağ çok sayıda sivil toplum kuruluşunun desteğini alarak aday gösterildi. “Değişim Grubu” birkaç aylık süreçte ciddi ve altyapısı sağlam bir çalışma yaparak farklı kesimlerin takdirini toplamış durumda.

“ODA YÖNETİMİNİ İDEOLOJİK YAPIDAN KURATARACAĞIZ”

Başkan Adayı Üstündağ; TMMOB ve bağlı oda yönetimlerinin büyük kısmının kurulduğu günden bu yana en uç sol ideoloji ekseninde örgütlendiğini ve asli görevlerini yerine getirmekten uzaklaştığını belirterek “TMMOB ve bağlı odalar hemen hiçbir dönemde üyelerine veya ülkemize yönelik değer üreten bir çalışma yapamadıkları gibi herhangi bir teknik gerekçe göstermeksizin yapılan değerli işlere karşı çıkmış hatta projelerin yapımını engellemeye çalışmıştır.  Bunun neticesinde kamuoyu ve merkezi irade nezdindeki güvenilirliğini ve itibarını yitirmiş mimarlık ve mühendislik mesleğinin itibar kaybetmesine sebep olmuştur.” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde 21 Şubat Pazar günü yapılacak seçimleri kazanmaları durumunda ideolojik değil mesleki değerleri esas alan bir yapı oluşturacaklarını ve kuruluş amaçlarına uygun bir yönetim anlayışı geliştireceklerini belirten Üstündağ, “Meslek Odasının en önemli görevi üyelerine mesleki, sosyal, ekonomik her alanda değer katmak ve ülkenin gelişimine katkı sağlamaktır. Gerek mikro gerek makro ölçekte mesleğimizle alakalı her konuda görüş bildirecek, katılımcı, gelişmeye açık ve yol gösterici olacağız. Meslektaşlarımızla ve ülkemizle ilgili her konuda sorun değil çözüm ve değer üreten bir yapı en önemli taahhüdümüz.”

“ODA YÖNETİMİ SEÇİMİ YETERİNCE DUYURMUYOR”

Mevcut İMO yönetiminin 2 yılda bir yapılan seçimleri üyelerinin büyük kısmında duyurmadığını, seçimlerin %25 seviyelerinde bir katılımla gerçekleştiğini, toplam üye sayısının %13’ünden oy almayı başarabilmiş bir yapının bütün meslektaşları adına karar verdiğini belirterek “2012 yılında oy sayıları 2500-3000 olarak gerçekleşti. Fark 500’e kadar indi. Tabi mevcut yönetimin elinde bütün listeler, her bir üyenin iletişim bilgisi ve ciddi bir bütçe var. Karşısında ise adeta imece usulüyle meslektaşlarına ulaşmaya çalışan bir yapı. Bu da adaletsizliğin farklı bir boyutu ama biz bunun arkasına sığınmıyoruz. www.imosecim.com isimli bir site oluşturduk ve buraya girerek üyeliğini tamamlayan herkes inşaat mühendisi arkadaşlarının iletişim bilgilerini sistem üzerinden bize aktarıyor.” dedi.

“MEVCUT YÖNETİMİN KARŞISINDA TEK LİSTE, BEYAZ LİSTE”

Herbiri kendi alanında çok önemli çalışmalar yapan 10’dan fazla teknik STK ile ortak çalışma yürüttüklerini ve mevcut yönetimin karşısında “Değişim Grubu” adı altında tek liste olarak çalışma yaptıklarını belirten Başkan Adayı, bizatihi kendisinin de çeyrek asırlık bir mesleki tecrübe ile yönetime talip olduğunu aktardı. “Her fraksiyondan, her görüşten meslektaşımızla bir araya geliyoruz, ciddi bir saha çalışması yapıyoruz.  Tarihi, Milli, Kültürel ve İnanç değerlerimize saygı  gösteren her meslektaşımız bizim için potansiyel. Bu çalışmanın neticesinde Pazar günü beyaz listemizle seçimi kazanacağız ve oda yönetiminde Beyaz bir sayfa açacağız.” şeklinde konuştu.

“İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODAYA AİDİYET HİSSETMİYOR”

İMO’nun inşaat mühendisleri ile iletişiminin çok sınırlı olduğunu ve üyelerinin hayatında yerinin olmadığını, mühendislerin çoğunun oda veya temsilciliklerin yerini bile bilmediğini belirten ÜSTÜNDAĞ “Bir meslektaşımız odaya sadece belli prosedür işlerini tamamlamak için gidiyor, eskilerin devlet dairesi soğukluğunda bir yapı ile karşılaşıyor. Parasını yatırıp belgesini alıyor ve bir daha da uğramak bile istemiyor. Odaya kayıtlı olup odayla hiç ilişkisi olmayan üyeler de var inşaat mühendisi olduğu halde hiç odaya üye olmayan da var. Bu üzücü durumun önüne geçeceğiz. Meslektaşlarımızın odaya aidiyet hissetmelerini sağlayacak çok sayıda projemiz var. Açıkçası sürprizler de bekliyor meslektaşlarımızı.”

“ÇOK SAYIDA PROJE YOLDA”

İstanbul’un en prestijli mekanlarından birinde inşaat mühendislerinin aileleriyle vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesis için protokol aşamasına kadar getirdiklerini aktaran Üstündağ “Yaş grubuna, sektörlere, ilgi alanlarına ve disiplinlere göre etkin ve değer üreten çalışma grupları oluşturacağız. Özellikle genç meslektaşlarımızın en önemli sorunu iş bulma. İş Bulma Komisyonu sektördeki firmalarla, genç meslektaşlarımızı bir araya getirecek aktif bir yapı olacak, yeni meslektaşlarımızın referansı oda olacak. Meslektaşlarımız hukuki sorunlarda yalnız kalmayacak, biz her süreçte yanında olacağız. Yardımlaşma sandığı, mentörlük, üye kartlarına farklı sektörlerde indirim sağlanması gibi sosyal projelerin yanında Üniversite Özel Sektör İş Birliği İle Ar Ge Merkezi Kurulması, Pratiğe dayalı eğitimlerin arttırılması gibi onlarca projemiz var. Biz ülkemizin inşaat mühendisi ihtiyaçlarını da belirleyecek çalışmalar yapacağız. Ülkemize değer katacak projelerde öncü olacak ve değer üreteceğiz.” Dedi.

“2 YILDA 1 PAZAR 1 SAAT”

Seçim sürecinde görev alan kişilerin işlerinden, ailelerinden, hayatlarından ciddi fedakarlıklar yaparak çalışma yürüttüklerini aktaran Üstündağ “Bu özverili çalışmanın sonunda arkadaşlarımızdan tek bir talebimiz var. 2 Yılda 1 Pazar Günü 1 Saatlerini ayırarak seçime gelsinler. Oylarını kullanarak değişime katkı versinler. Bu da mesleğimizin hakettiği itibarı kazanması için ufak bir fedakarlık diye düşünüyoruz. Bundan sonra yük yine bizim omzumuzda olacak. Odayı beraber yöneteceğiz, biz her zaman erişilebilir olacağız ve hesap vereceğiz. Yönetim körlüğüne artık dur demek için “Şimdi Değişim Zamanı” ve her bir meslektaşımıza diyorum ki seçim 1 oyla kazanılır “Sen Gelirsen Kazanacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 2
  • Tarık 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu ideolojik gerici zihniyetten yönetimi alırsınız. Darısı gıda mühendisleri odası başına.
    Cevapla
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun. Başarılarınızı bekliyoruz.
    Cevapla