Toplam 20 gişe hizmet verecek

ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

Toplam 20 gişe hizmet verecek
Toplam 20 gişe hizmet verecek
GİRİŞ 02.04.2016 13:04 GÜNCELLEME 02.04.2016 13:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

Savunma elektroniğinin hemen her alanında çözümler sunan ASELSAN, askeri projelerden elde edilen bilgi birikimi, yetenek ve nitelikli insan gücünü diğer kamu kurum ve kuruluşlarının elektronik sistem ihtiyaçları için de kullanıyor.

Şirket, bu kapsamda, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü için geliştirilen ücret toplama gişelerinin teslimatını tamamladı.

ASELSAN, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için Türkiye’nin en büyük gişe alanlarından birini tesis etti. Gişe alanında toplam 20 gişe hizmet verecek. Otoyolun diğer gişe alanlarının teslimatı ise Aralık 2015'te tamamlanmıştı. 

Şirket bu proje için OGS, HGS, kredi kartı ve nakit ödemelerin tamamını kabul eden bir Entegre Geçiş Sistemi geliştirildi. Ayrıca sistemde OGS ve HGS gibi elektronik ödemelerde anında bakiye sorgulaması yapılarak kullanıcıların bakiyelerinin geçiş ödemesi için yeterli olup olmadığı kontrol edilebilecek.

SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ

Giriş ve çıkışların tamamında araçların ön ve arka plakaları için otomatik plaka tanıma teknolojisi kullanılacak geçiş sisteminde, denetimler için bağımsız araç sayma ve sınıflandırma özellikleri de bulunuyor.

Sistemin önemli özelliklerinden biri de gelişmiş bir merkezi denetim ve muhasebe altyapısı sunması oluşturuyor. Sistem, gerçekleşen tüm geçişlerin
elektronik olarak denetlenmesi ve elektronik ödemeler için otomatik muhasebe özellikleriyle işletmenin işlerini kolaylaştırıyor. 

Projede bu aşamadan sonra, İstanbul-Ankara yolunu İstanbul-İzmir yoluna bağlayan Muallimköy Kavşağı'nda Serbest Geçiş Sistemi tesis edilecek.

Köprü, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayaklarından birini oluşturuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yolun İzmire değilde Denizli ve Antalyaya bağlanmasını Dilerdim ! İzmirin yerlisine diyeceğim olamaz Ama CHPnin hain oyunuyla iç anadolu alevileri izmire destek vererek İzmire göç ettirmesi ve çoğunluğu elde etmesi çok ihanetçe bir oyundur !
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    kdv dahil 20-25 dolar filan olsa iyiydide vergisiyle 115 TL yapar az para değil, 50 lt tüp parası oda 625-650 km demek, valla acelem yoksa birde yaz günüyse köprüyü kesinlikle kullanmam geze geze giderim.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    evet çok büyük ve güzel yatırım. 90 km kısalacak yani 9 lt. tasarruf demek 9x4=36 TL oysa burada 35 $ hangi taraf düşünmem lazım!!!
    Cevapla
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    35 $ + kdv geçiş ücreti bunuda yazında halk bilsin.
    Cevapla
  • körfez 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım duşunerek baktığın zaman bu ucret çok değil,köprünün bir ayağı ile obur ayaği arasını şimdi kara yolu ile giden bir araç aşağı yukarı o fiyatı yakar kazası,sitresi,yorgunluğu,her şeyden önemli zaman ı kıyasladığın zaman kiymetini daha iyi anlarsın ,yeterki hizmet yapılsın 1987 yılına kadar uzun yol taşımacılığı yapardım duzce istanbul arasını adım ,adım gelirdik şimdi hiç durmadan istanbula geliyorsun ,bunlar hizmetle oluyor
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sende korfezi dolan kardeş.araban varki paranda var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle