Osman Gazi Köprüsü'nde halk günü indirimi sinyali

Haftanın belli günleri ya da günün belli saatleri arasında, Osman Gazi Köprü ücretinde indirim yapılması gündemde.

Osman Gazi Köprüsü'nde halk günü indirimi sinyali
Osman Gazi Köprüsü'nde halk günü indirimi sinyali
GİRİŞ 28.04.2016 17:21 GÜNCELLEME 28.04.2016 17:31
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde son tabliyeleri de monte edilen Osman Gazi Köprüsü'nün geçiş ücretinde 'halk günü' uygulaması gündemde. İstanbul-İzmir arasını kısaltan ve 35 dolar+KDV yani yaklaşık 145 liralık geçiş ücreti ile ''Dünyanın en pahalı ücretli köprüsü'' olarak eleştirilen Osman Gazi Köprüsünde fiyat ayarlaması düşünülüyor. Ulaştırma Bakanlığının, haftanın belli günleri, ya da günün belirli saatleri arasında, daha düşük bir ücret uygulanması formülünü gündemine aldığı bildirildi.

İzmir-İstanbul arasını 3,5-4 saate indirecek olan ve 1.1 milyar dolara mal olan Osman Gazi Köprüsü, resmi açılışı yapıldığı günden bu yana geçiş fiyatı nedeniyle eleştiri konusu oldu. Tek gidiş 25, gidiş-dönüş 35 dolar+KDV olarak öngörülen ücrete yönelik eleştiriler üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bürokratlarına talimat vererek ''Alternatif bir çalışma yapılmasını'' istedi.
 
"BAKALIM, ÇALIŞALIM"
 
Bakan Yıldırım, ''Zaman ve yakıt maliyeti hesap edilince bu köprü aslında pahalı değil, ayrıca güvenli. Ama bakalım, ücretlerle ilgili bir alternatif üretilebiliyorsa çalışalım'' diyerek bürokratlarına talimat verdi. İlk etapta da ''Fiyat aynı kalmak kaydı ile, haftanın belirli günleri ya da saatlerinde daha düşük bir ücret uygulanabileceği'' formülü gündeme geldi. Bu konudaki çalışmalar ve alternatif planlamalar devam ediyor.
 
CHP ''GEÇMEYİN'' DEMİŞTİ
 
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Osman Gazi Köprüsü için belirlenen 35 dolarlık ücretin aşırı yüksek olduğunu belirterek, "Fiyat düşene kadar köprüden geçmeyelim. Bunu yaparsak fiyatı ucuzlatmaya mecbur kalırlar" açıklaması yapmıştı. Yalım, Amerika'da bir vatandaşın aynı uzunluktaki köprüyü 7 dolara geçtiğini vurgulamıştı.
 
PARAYI HAZİNE KARŞILAYACAK
 
Ancak köprüden vatandaşların geçiş yapmaması işletmeci firmayı etkilemiyor. Günlük 75 bin araç geçişinin garanti edildiği bu projeyle ilgili, bu sayı altına düşülmesi halinde, Karayolları Genel Müdürlüğü yani devlet, farkı işletmeciye ödeyecek. Osman Gazi köprüsünde ihaleyi Nurol-Özaltın-Makyol-Astaldi ve Göçay konsorsiyumu kazanmış ve projeyi tamamlamıştı. Alt taşeronluğu ise Japon IHI-ITOCHU konsorsiyumu üstlenmişti.

YORUMLAR 20
  • VATANSEVER 7 yıl önce Şikayet Et
    en fazla 15 lira olmalı
    Cevapla
  • muygun 7 yıl önce Şikayet Et
    3.köprü geçişi 5 tl civarındayken bu köprü neden çok pahalı hizmet çok güzel ama
    Cevapla
  • adnan68 7 yıl önce Şikayet Et
    yapilan bu guzel hizmet bide fiyatiylada guzellesirse daha cok seviniriz insallah .
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    aklim almiyor dunyanin an Pahali koprusu bizde en pahali yakiti bizde verginin De vergisi bizde en fazla multecide bizde
    Cevapla
  • serkan d 7 yıl önce Şikayet Et
    gecmeyin beyler, devlet zaten bizden alacak, 75 bin arac/gun kota var, kimse gecmesede dahi isletmeci parasini alir devletten,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle