2 bin kişiye iş imkanı

Yüksekova'da, kamusal altyapının yenilenmesi hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 2 bin kişi istihdam edilecek.

2 bin kişiye iş imkanı
2 bin kişiye iş imkanı
GİRİŞ 09.08.2016 14:45 GÜNCELLEME 09.08.2016 14:45

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Yüksekova'da, kamusal altyapının yenilenmesi hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 2 bin kişi istihdam edilecek.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan operasyonların ardından, terör örgütünün yarattığı tahribatın ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yüksekova Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, ilçede kamusal altyapının yenilenmesi hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 2 bin kişinin istihdam edileceği kaydedildi.

9 ay boyunca çalıştırılacak işçilere asgari ücret oranında maaş verileceğinin ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Başvuruların 09-18 Ağustos tarihleri arasında 'www.iskur.gov.tr' adresine veya Yüksekova Kaymakamlığı ile Yüksekova Belediyesi bünyesindeki hizmet noktalarına ya da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılması gerekmektedir. Katılımcılarda 18 yaşını doldurmuş olmak, sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmıyor olmak, emekli, malul aylığı almamak, öğrenci olmamak şartları aranmaktadır. Uzaktan eğitim öğrencileri de Toplum Yararına Çalışma Programına (TYÇP) başvuramaz. Belirtilen şartları taşımayan katılımcılar programa dahil edilmiş bile olsalar, tespiti halinde ödenen ücret ve idari giderler geri tahsil edilecektir."

.