3. köprü geçiş ücretleri! (Aks aralığına göre; otomobil, minübüs, kamyon vb.)

3. köprü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) geçiş ücretleri (Aks aralığına göre) haberimizde.. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos’ta hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücretlerini açıkladı. Türkiye'nin mega projelerinden biri olan 3. Köprü'de açılış heyecanı başladı. Asya ve Avrupa'yı 3. kez birbirine bağlayan 3. Köprü açıldı ve kullanıma başlandı. Peki 3. Köprü'den geçiş ücreti belli oldu mu?. İşte yanıtları ve 3. Köprü geçiş ücreti ilgili tüm gelişmeler haber7.com'da..

3. köprü geçiş ücretleri! (Aks aralığına göre; otomobil, minübüs, kamyon vb.)
3. köprü geçiş ücretleri! (Aks aralığına göre; otomobil, minübüs, kamyon vb.)
GİRİŞ 05.10.2016 09:27 GÜNCELLEME 05.10.2016 09:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ülkemizin iftihar projesi 3. Köprü'nün geçiş ücreti ile ilgili yeni gelişme var.

İstanbul Boğazı'nı 3 defa birleştiren 3. köprü (Yavuz Sultan Selim) geçiş ücreti Ulaştırma Bakanı tarafından açıklandı. İşte aks aralığına göre(otomobil, otobüs, kamyon, motorsiklet, minübüs vs.) fiyatlar...

İŞTE 3. KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİ 

26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücreti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından açıkladı. Arslan, "İstanbulluların heyecanla beklediği iki yakayı birbirine üçüncü kez bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde geçiş ücreti otomobiller için 3 dolar+KDV olacak" dedi. Dünyanın en geniş köprüsü unvanını alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüksek mühendislik tasarımıyla teknoloji yoğun inşa edildiğinin altını çizen Arslan, köprünün tabliye genişliği, raylı sistem geçişi ve kule yüksekliğiyle de dünyada tek olduğunu ifade etti.

AKS ARALIĞINA GÖRE GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Aks aralığı 3.20’den küçük iki akslı araçlar Otomobiller, motosiklet, kamyon, kamyonet ve minübüsler dahil: 9.90 TL 

Aks aralığı 3.20’den büyük her türlü iki akslı araçlar dahil Kamyonet, pikap, jeep, ambulans ve cenaze arabası, küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon: 13.20 TL

3 akslı her türlü araçlar Otobüs, kamyon ve treyler: 21-49.3 TL

4 ve 5 akslı her türlü araçlar Otobüs, kamyon, treyler: 49.3 TLt 6 ve yukarı akslı araçlarRömorklu kamyon ve treyler: 49.3 TL

3. KÖPRÜDE DÜNYANIN İLKLERİ

2 hat raylı geçiş sistemi, 8 şerit araç yolu olacak köprünün üzerinden demiryolu geçeceğini hatırlatan Arslan, şöyle konuştu: "59 metre tabliye genişliğiyle dünyanın ilk köprüsü olacak. Kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor kırıyor. Açıklığı bin 408 metre olmak üzere toplam boyu 2 bin 164 metre. Bu özelliğiyle de 'üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü' unvanına sahip olacak. Yani İstanbul'un yeni siluetini şekillendirecek bir projedir."

YOLLAR BAĞLANACAK

Yatırım maliyeti 3 milyar dolar olan 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri- Paşaköy kesiminde yer alan köprüde 2 şeritli demiryolu olduğunu anımsatan Arslan, "Projenin son aşamasında demiryolu hattının hizmete sokularak hem Atatürk Havalimanı'na, hem Sabiha Gökçen Havalimanı'na, hem de yapımı devam eden yeni havalimanına entegre edilecek. Kısacası Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul'u hem kara, hem demir hem de havayolu olarak birbirine bağlayacak" dedi.

DARBEYE İNAT

Ulaştırma Bakanı Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün söz verildiği gibi 26 Ağustos'ta açılmasının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türkiye'nin hedeflerine yönelik adımlarını engellemeyeceğinin en büyük kanıtlarından biri olduğunu söyledi. Arslan, "Türkiye başta ulaştırma olmak üzere her alanda projelerini gerçeğe dönüştürmeye devam edecektir. Hiçbir örgüt bu büyük milletin önünde duramaz" diye konuştu.

1.8 MİLYARLIK KAYIP BİTECEK

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün konumuyla büyük bir öneme sahip olduğuna işaret eden Arslan, kent içine girmemesi gereken ağır taşıtların İstanbul trafiğini her geçen gün daha da çekilmez hale getirdiğini belirtti. Bu araçları İstanbul trafiğinden alacak bu köprünün, İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağına işaret eden Arslan, "Ayrıca şimdiden kapasitesinin 2 kat üzerinde trafiğe maruz kalmakta olan mevcut iki boğaz köprüsünün de yükünü çekecek. Köprüden geçecek olan demiryolu sayesinde de bu proje tamamlandığında Edirne'den İzmit'e kadar kesintisiz demiryolu taşımacılığı yapılabilecek" diye konuştu. Köprünün hizmete girmesi ile zararlı egzoz gazı salınımının da önemli oranda azalacağını vurgulayan Arslan, köprüyle birlikte yılda yaklaşık 1 milyar 450 milyon doları enerji, 335 milyon doları işgücü kaybı olmak üzere 1 milyar 785 milyon dolarlık ekonomik kaybın da önüne geçileceğini açıkladı.



BAĞLANTI YOLLARI 2018'DE

Arslan , Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin devamı olan 169 kilometre uzunluğundaki Kurtköy- Akyazı ve 88 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri kesimlerinde ise çalışmaların başladığını belirtti. Arslan, 2018 sonunda tamamlanması hedeflenen toplam 257 kilometre uzunluğundaki otoyollar ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamının hizmete açılacağını bildirdi. Arslan, İstanbulluların heyecanla beklediği köprü iki yakayı birbirine üçüncü kez bağlayacak.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, darbe girişimi sonrası hiçbir projede takvim değişikliği olmadığını belirtti. Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde inşaatın 10 gün içinde tamamlanacağını söyledi. Osmangazi Köprüsü'nden günde ortalama 20 bin araç geçtiğini belirten Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için tarih verdi. Arslan, Kanal İstanbul ihalesinin bir yıl içinde yapılacağını söyledi. 

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

3 KATLI İSTANBUL TÜNELİ'NDE İHALE 1 YIL İÇİNDE

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hiçbir projede takvim değişikliği olmadı. 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi 6,5 milyon insanın yolculuk yaptığı diğer raylı sistemlerle ve karayoluyla entengre olacak. TEM'den başlayan tünel otomobilleri getirecek. Bu projeyi çok önemsiyoruz. En son sondajlarının yapılması ve yap işlet devret modeliyle ilgili şartnamenin hazırlanması için müşavirlik ihalesine çıktık. Gelen tekliflerde üç firma teknik yeterlilik aldı. Dün itibariyle üç firmadan mali teklifleri aldık. Firmaya karar verildi, işe başlanacak. İtalya, İspanya ve Türkiye'den üç firma başvurdu. Yüksel Proje ihaleyi kazandı. 1 yıl içinde üç katlı tünelin yapım ihalesine çıkacağız.

AVRASYA TÜNELİ 20 ARALIK'TA AÇILIYOR

Avrasya tünelinde takvim değişikliği yok. Sultanahmet ve civarı tarihi yarımadadaki en aza indirecek bir proje. Anadolu Yakası'ndan vatandaşlar Karacaahmet Mezarlığı'nın oradan girecek. Yakın zamanda otomobille karşıdan karşıya geçilecek hale geliyor. 20 Aralık'ta da işletmeye açacağız. Tarihi yarımadanın yükünü alacak.

HAVALİMANLARINA ŞEHİT İSMİ VERİLECEK Mİ?

15 Temmuz gecesi şehit olanların hepsi bir yere verilecek. Havalimanları için de talepler var. Bunları değerlendireceğiz. 

VARLIK FONU PROJELERİN HIZINI ARTIRACAK

Mevcut projelerin finansmanında sıkıntı yok. Varlık fonuyla birlikte diğer fonların da kurulması mümkün hale gelecek. Uzun soluklu kredi aldığınız zaman kredi kuruluşları riski dikkate alarak ilave maliyetler bindiriyor. Varlık fonuyla bunu teminat altına alınca riskin azalması sağlanacak, maliyet artmayacak. Ulaştırmada büyük projeleri daha hızlı ve kolay fonlama imkanı yaratacak. Projelerin hızını artıracak. 

OSMANGAZİ'DEN GÜNDE ORTALAMA 20 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Osmangazi Köprüsü'yle birlikte 58 kilometrelik kısmı açtık. Köprüde verdiğimiz garanti 40 bindir. Bu büyüklükteki projelerde siz hiçbir para koymadan 6,5 milyar dolarlık yatırımı yaptırıyorsanız burada verilmesi gereken garantiler var. Köprüden başlangıçta beklediğimiz trafik 15 bin idi. Şu an ortalama günde 20 bin araç geçiyor. Bu beklediğimizin de üzerindedir. Sene sonu Bursa'ya kadar olan yolu açtığımızda otoyolun tamamı bittiğinde araç trafiği artacak. Biz garanti rakamını da aşacağız. 5-6 bin rakamı yanlış bilgiler üzerine kurgulanan haber

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE İLK KAZMA 2017'DE

Kuzey Marmara otoyolunun da ihalelerini yaptık. Bunun dışında öncelikli projemiz 1915 Çanakkale Köprüsü. Bu yıl ihaleye çıkarak önümüzdeki yıl kazmayı vurmak istiyoruz. 

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHINDA SON AŞAMADAYIZ

Kanal İstanbul projesiyle ilgili alternatif güzergah çalıştık. Bütün güzergahlardı sanki o olacak gibi en ince ayrıntısına kadar çalışıyoruz. Spekülasyon oluşmaması için güzergahı yüzde 100 netleştirmeden açıklamak istemiyoruz. Güzergahta çalışmalar son aşamaya geldi. Projeyi yapacağımız finansal yöntemi çalışıyoruz. Onu da bitirme aşamasındayız. Bunun sonrasında ihale süreci başlayacak. Projede takvim ortaya koymak yanıltabilir. Yıl sonuna kadar ihale sürecini başlatabilirsek 1,5-2 yıl içinde yol almış oluruz.

 

YORUMLAR 8
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    yapılan çok güzel ellerine sağlık takdirle karşılayıp gururlanıyoruz ama ekonomisinin düşmanı bir ülkede ben bizim ülkeyi görüyom.3 köprü yapıldı benim işim bitti bağcılarda oturuyurm üsküdardan sondaj işi alıyorum 3 köprü+yol masrafını insanlar karşılamadığı için ben çalışamıyurm. çalışamayınca yanımda 2 tene işçi vardı onları otomatikmen işten çıkardım. devlette vergsini alamadı kamyon otoparkta yatıyo hayırlı olsun yani özet olarak böyle bir köprü parasımı olur kardeşim her geçişim 50 küsür
    Cevapla
  • Berk 7 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz selim köprüsü nu devletimiz niye yapmadı vermişler sahisin eline istediği gibi milleti oynatiyorlar bu resmen zulüm bu şahıslar millete resmen ambargo uyguluyor haksızlık nereye kadar
    Cevapla
  • cemil usta 7 yıl önce Şikayet Et
    110 lira gidiş 110 lira dönüş sanaii esnafındanım şöför böle diyor ama sizin gibi demiyorlarr
    Cevapla
  • lazo 7 yıl önce Şikayet Et
    yani apartman yapmadin uluslararasi buyuk bir proje maliyeti gecis ucreti dolar bazinda ne var yani
    Cevapla
  • turk 7 yıl önce Şikayet Et
    dolar demelerindeki kasit dunyadaki tum koprulerin ucretlerini dolar uzerinden sunduklari icin tabiki turk lirasiyla gecicez :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle