Abdi İbrahim iki yatırımını öne çekti

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Barut, “Güçlü bir ekonominin inşasına cesur bir katkıda bulunmak istedik.” dedi.

Abdi İbrahim iki yatırımını öne çekti
Abdi İbrahim iki yatırımını öne çekti
GİRİŞ 17.08.2016 17:58 GÜNCELLEME 17.08.2016 17:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şirket açıklamasına göre, şirket, İstanbul Esenyurt'taki üretim kompleksinde 2017 yılında temeli atılması planlanan, toplam 115 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle faaliyete geçirilmesi planlanan onkoloji ürünleri üretim tesisi ve steril enjektabl ürünlerin üretim tesisi yatırımlarını öne çekerek 2016 yılında yapmaya karar verdi. Onkoloji alanındaki ürünlerin üretileceği tesis 50 milyon dolara, enjektabl ürünlerin üretileceği tesis ise 65 milyon dolara mal olması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barut, Türkiye'nin içinden geçtiği dönemi işaret ederek, "Bu ülkede kazandık, bu ülkede büyüdük. Şimdi çok daha sorumlu davranmak zorundayız." dedi.

Abdi İbrahim’in 2020 vizyon haritasında gelecek planlarının önceden belirlendiğini, 2017 yılı planında yer alan 2 üretim tesisi yatırımlarıyla ilgili yeni bir karar aldıklarını bildiren Barut, “Ülke olarak çok büyük bir sınavdan geçtik ve demokrasimize, ülkemizin geleceğine sahip çıktık. Şimdi kalıcı bir başarı için ekonomi tarafında da yapılacak çok iş var. Bugünkü ortam, bizim gibi iş adamlarına da bazı ilave sorumluluklar yüklüyor. Yatırımda, istihdamda, üretimde daha da cesur ve güçlü olmamız gerekiyor. Hem içeride hem de dışarıda, ülkemize olan güvenimizi daha güçlü bir şekilde göstermeliyiz. Bu düşüncelerle, gelecek yıl başlayacağımız 115 milyon dolarlık iki yatırımımızı 2016 sonuna kalmadan yapma kararı aldık. Hem sektörümüze hem de yabancı iş ortaklarımıza bu heyecanımızı yansıtmak ve daha güçlü bir ekonominin inşasına daha cesur bir katkıda bulunmak için bu kararı almış bulunmaktayız.” diye konuştu.

300 kişilik ek istihdam

Barut, şirketin toplam istihdamının yaklaşık 3 bin kişi olduğunu belirterek, bu olayların ardından istihdam alanında da yatırımlarını artırma kararı alarak yıl sonuna kadar toplamda 300 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Şirketin dünya genelinde 30 lisansörle çalıştığını, Türkiye dışında farklı coğrafyalarda satış ve pazarlama organizasyonlarına sahip olduğunu, yabancı ortaklı şirketlerinin bulunduğunu hatırlatan Barut, şunları kaydetti:

“15 Temmuz’dan bu yana tüm ekip arkadaşlarımla birlikte bir misyon edindik. Her zamankinden daha çok yabancı muhataplarımızla konuşuyoruz, bu yönde özel bir çaba gösteriyoruz. Onlara Türkiye’de demokratik kazanımların nasıl garanti altında olduğunu ve ticari faaliyetlerin gerçekleştiği ekonomik istikrar ortamından söz ediyoruz. Yerinde ziyaretler yaparak, iş ortaklarımızla özel paylaşım toplantıları düzenliyoruz.” 

YORUMLAR 1
  • Ahmed 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan helal olsun... bütün birey ve kurumlarıyla böyle yerli ve milli olursak Allah'ın izniyle kimse bizi yıkamaz.
    Cevapla