Yeni bir fon daha kuruluyor!

Ulaştırma Bakanı Arslan, altyapı projeleri için yeni bir fon kurulmasının planlandığını belirtti.

Yeni bir fon daha kuruluyor!
Yeni bir fon daha kuruluyor!
GİRİŞ 19.08.2016 14:10 GÜNCELLEME 19.08.2016 14:10

200 milyar dolarlık hacme ulaşması hedeflenen 'Türkiye Varlık Fonu', duyulduğu andan itibaren piyasalara olumlu etki yapmış, doların/TL paritesinin ateşini düşürmüştü. Bu fonun ardından ulaştırma altyapıları için yeni bir fon kurulması planlanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, varlık fonuyla birlikte onun alt segmentlerini oluşturan ulaştırma altyapı fonlarının bulunabileceğini söyledi. 

Arslan, "Çok daha uygun fiyatlarla fonlama yapabileceğiz, özellikle ülkemizin 2023 ve 2053 hedeflerine giderken öngördüğümüz  bütün ulaşım türlerindeki ana koridorlarını tamamlamak adına bundan  yararlanacağız. Bunun amacı, fona ortak olacaklara, fondan yararlanacaklara katma  değer sağlamak. Ama bunların sağladığı kaynakla ülkemiz insanının refahını  geliştirecek projeleri, hızlı bir şekilde aynı anda faaliyete geçirmeyi çok önemsiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, dünyanın bir çok ülkesinin bu fonlar marifetiyle çok iş  yaptığına dikkati çekerek, "Biz bu konuda çok geç kalmış durumdayız ama bugünden sonra, İnşaallah, bunun sayesinde hedeflerimize, daha hızlı yürüyebilir hale  geleceğiz." ifadesini kullandı.