3.Havalimanı için 210 milyonluk yeni yatırım

İstanbul 3. Havalimanı için 210 milyon liralık yatırımla 300 bin metreküp kapasiteli yakıt çiftliğinin inşa edilmesi planlanıyor.

GİRİŞ 14.09.2016 16:37 GÜNCELLEME 14.09.2016 17:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 2013'te ihale ettiği, 4 fazda gerçekleşmesi planlanan İstanbul Yeni Havalimanı için Yakıt Çiftliği ve Hidrant Hatları Projesi çalışmalarına başlandı. Proje için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu.

HEDEF 2018

Başvuru dosyasında yer alan bilgilere göre, projenin, Faz 1 çalışmaları kapsamında 2017-2018 yılları içerisinde tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında toplamda 10 yakıt tankı kurulacak. Yakıt çiftliği için yaklaşık 17 hektarlık alan kullanılacak. Söz konusu proje için 210 milyon liralık yatırım yapılacak.

Akaryakıt sisteminin temel konsepti; havaalanına yakıt temin etme, temin edilen yakıtı alan içerisinde depolama ve dağıtma tesisi kurma ve bunu yüksek kapasiteli uçak yakıt hidrant sistemi ile birlikte yürütme olacak. Bu konsept, büyük miktarlarda jet yakıtının günlerce kullanabilecek şekilde havalimanına alınmasını ve depolanmasını mümkün kılarak, güvenli ve etkili yakıt hidrant dağıtıcıları ile direkt uçaklara yakıt sağmaya imkan verecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    şu soruyu sormak isterdim siyasilere.... bu kadar çok proje yapılıyor ama bu projelerde müslüman mimarisinden eser yok... hani nerde o osmanlının yumuşak gösterişli mantıklı mimarisi??? nerede o selçuklunun eserleri.... azıcıkta olsa bizden... yerli bişeyler katmayı istemiyor musunuz?? neden hep batı mimarisi??? kusura bakmayın getireceği para büyüklüğü iyi hoş güzel tamam vatanımıza hayırlı olur ama bizden eser yok bunda... bizim ruh halimizi yansıtmıyor....
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    yakıt çiftliği güvenlik açısından havalimanının uzak bir noktasına konmalı
    Cevapla
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen yada yer altina yapilmali
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    üçüncü hava limanı hayırlı ve bereketli olsun lüzumsuz tartışmalar son bulsun ismini sebep olanlar koysun vesselam .....
    Cevapla
  • Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    niye? Hocaniz yasarken bir kez hukumetimize destek oldumu ki simdi bu taleple geliyorsunuz? isin ozu sizde kosteksiniz ya zaten..
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhurbaskani rahmetli Erbakanin vefatinda"ogrettiklerinden ötürü Allah ondan rasi olsun"demisti, sanirim bu bir sey ifade etmeli size, saygilar.
    Cevapla
  • Mücahit. 7 yıl önce Şikayet Et
    Terbiyeli ol. Hocanız dediğin Reisimizin Hocasıdır. Hocamızın tırnağına kurban olun. Hoca Reisi yetistirmeseydi bu hizmetlerin hiç biri olmazdı.
    Cevapla
  • doktor 7 yıl önce Şikayet Et
    Adi kesinlikle recep tayyip erdogan havalimani olmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle