Betonda 'elektronik' dönem

Depreme karşı dayanıklı binaların yapılması amacıyla kullanılan betonlara "elektronik sistem" ile denetleme geliyor.

Betonda 'elektronik' dönem
Betonda 'elektronik' dönem
GİRİŞ 25.09.2016 14:25 GÜNCELLEME 25.09.2016 14:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depreme karşı dayanıklı binaların yapılması ve yapı denetimlerindeki usulsüzlüklerin engellenmesi amacıyla inşaatlarda kullanılan betonları "elektronik sistem" ile denetlemeye geçiyor.

Ulusal Yapı Denetim Sistemi yazılımını geliştiren Bakanlık, inşaatlarda kullanılan betonların elektronik sistemle izlenmesine yönelik 2014'te bu yana yürüttüğü çalışmaları Türkiye genelinde faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

ÇİPLİ SİSTEM

Yeni sistemde denetim için beton numunesinin alınması sırasında ise numuneler, çipli bir sistem aracılığıyla mobil cihaz ile okutularak tanımlanacak ve yazılım sistemine kaydedilecek.

Sisteme çip numarası ile de kaydedilen beton numuneleri, laboratuvar kuruluşunca test esnasında yine deney cihazı üzerinde bulunan çip okuyucu ile doğrulanacak. Böylelikle sonuçlar online sisteme herhangi bir müdahaleye olanak vermeyecek şekilde aktarılmış olacak.

ÇİPTEN BİLGİ AKTARIMI

Söz konusu sistemle denetimler için betonlardan alınan her bir numune, şantiye alanında sistemde bir çip kodu ile etiketlenmiş olacak ve alınan numunelerin ayrı ayrı hangi yapıya ait oldukları ile yapının hangi seviyesinden alındığına ilişkin bilgiler kayıt altına alınacak.

Beton denetiminin daha sağlıklı yapılmasına yönelik bu çalışma sayesinde sahadan numune alınmadan rapor üretilmesi riskinin ortadan kaldırılması ve inşaatlarda kullanılan betonların kalitesinin artırılması hedefleniyor.

YORUMLAR 2
  • vtndş 7 yıl önce Şikayet Et
    cinayetten aranan birinin zaten cezaevinde olduğunu 1 sene sonra farkediyoruz. Betonlari çiple takip etmek yerine cezaevinde kimin yattığını, aranan şahıslar sistemine entegre edecek basit uygulamalar daha acil lazım, betonlari daha sonra takip ederiz.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    adam adam olmadıktan sonra istediğin sistemi getir. eğitim şart. bu güne kadar hep 3 kağıtcıları ödüllendirdiniz.
    Cevapla