Deprem haritası güncelleniyor

Türkiye'nin deprem riskine karşı “Deprem Tehlike Haritası” ve yeni “Bina Deprem Yönetmeliği” geliyor.

Deprem haritası güncelleniyor
Deprem haritası güncelleniyor
GİRİŞ 25.09.2016 15:12 GÜNCELLEME 25.09.2016 15:12

Türkiye'deki deprem riskine karşı iki güncelleme yoldu. “Deprem Tehlike Haritası” ve güncellenmiş “Bina Deprem Yönetmeliği”.

WEB UYGULAMASI DA VAR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, çalışma ile Türkiye'nin gelecek 40 yıllık afet risk planları oluşturulması planlanıyor. Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu kararları sonucu hazırlanan “Deprem Tehlike Haritası”nın interaktif web uygulaması da geliyor.

Alt-üst yapısıyla ve kritik tesisleriyle birlikte daha güvenli, afetlere karşı daha dirençli bir Türkiye inşa etmek için harekete geçen AFAD, “Deprem Tehlike Haritası” ve “Yeni Bina Deprem Yönetmeliği” hazırladı. AFAD, yeni proje için birçok kurum, 400'ü aşkın uzman ve akademisyen birlikte çalıştı.

AHŞAP BİNALARI DA KAPSIYOR

Son olarak 1996'da yenilenen Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası'nın ve 2007'de güncellenen deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkındaki yönetmelik revizyondan geçti. Son rötuşların yapıldığı yeni yönetmelikle, ülkemizde giderek yaygınlaşan ancak mevzuatlarımızda yer almayan yüksek ve ahşap binalar, sismik izolasyonlu yapılar ve hafif çelik binalar gibi yapı stoğunun deprem güvenliklerindeki belirsizliklerini de ortadan kaldırılması bekleniyor.