Konut satışlarında yeni dönem başladı!

TOKİ'nin konutları gayrimenkul yatırım fonlarının portföyüne girmesiyle vatandaş aldığı fon payları ile evin bir bölümüne sahip olabilecek.

Konut satışlarında yeni dönem başladı!
Konut satışlarında yeni dönem başladı!
GİRİŞ 01.12.2016 14:31 GÜNCELLEME 01.12.2016 14:44
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sermaye Piyasası Kurulu'nun çıkardığı Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik yapan yeni tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık metrekareyle ev alınabilecek.

EV ALMAYA GÜCÜ YETMEYEN ODA ALABİLECEK

Yeni düzenlemeyle TOKİ, belediye ve İller Bankası başta olmak üzere kamunun ürettiği konutlar artık pay olarak yatırımcılara satılabilecek. Böylece TOKİ'nin ürettiği binlerce konut artık gayrimenkul yatırım fonlarının portföyüne girecek. Böylece bir ev parasından çok daha düşük tasarrufu olan yatırımcılar, aldıkları fon payları sayesinde TOKİ'den evin bir odasını, mutfağını ya da sadece salonunu satın almış olacaklar.

YORUMLAR 31
  • evler ucuzlasın 7 yıl önce Şikayet Et
    toki ucuz ev yapmalı durmadan. lüks ev yapma. kiralar 100 lira olmalı. saygılar.
    Cevapla
  • Serpil 7 yıl önce Şikayet Et
    Toki bu acayip fikrinizle komik oluyorsunuz ancak halka sorun size daha parlak fikirler bulur ve sunar..
    Cevapla
  • Yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaw kardeşim yayınlana bunu bakın kardeşler bi evin maliyeti arsa dahil en fazla 75- 80 bin lira dir adam satıyor evi en kötü semt de 250 bine bide buna faiz biniyor bilmem kaç oluyo kiralar da yüksek olduğundan insanlar mecburen alıyo hükümetin bu işe el atması lazım yada böyle her yerde evler yapilicak ve bi çok insan alamicak
    Cevapla
  • işçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Satılmıyor heryer bina inşaat doldu tv de 10 tane reklam varsa 9 tanesi inşaat işi fabrika istiyoruz iş istiyoruz bize ne evden yeter
    Cevapla
  • Murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    Konut balonu yakında patlatacaklar herkes hazırlıklı olsun.
    Cevapla
  • CHINGIZ ABDULLAEV 7 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede antalyada turkiye kanunlarina inanib ev aldim.6 aydan sonra benim elimden evimi aldilar.rusiyada 30 sene yasadim universtede okudum muhendis calisdim.elm medeniyyet oyrendim.halalca para kazandim.tuyrkiyedese 1 bucuk senede tum halal paralarimi haramca yediler.sikayetde bulundugum hic bir devlet kurumu kendi gorevini yampadi.hep uzulduler ama bir is yapa olmadi.azerbaycan kokenli rus vatandasi.kanun yok turkiyede.savci isteyini yapiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle