700 gecekonduya tapu kararı

Sarıyer Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararla Emirgan Mahallesi’ndeki 951 No’lu adada bulunan 700 gecekonduya tapu verilmesi kararlaştırıldı.

700 gecekonduya tapu kararı
700 gecekonduya tapu kararı
GİRİŞ 08.01.2017 06:19 GÜNCELLEME 08.01.2017 06:19
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sarıyer Belediye Meclisi, Emirgan Mahallesi’nde mülkiyeti Hazine’ye ait 951 No’lu adada, üzerinde yaklaşık 700 binanın bulunduğu 159 dönümlük alanın imar ıslah plan çalışmasını tamamladı.

Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alınan kararda, gecekondulara tapu dağıtılması kararlaştırıldı. Plan çalışması İBB Meclisi’ne gönderildi. İBB Meclisi onarsa vatandaşlara 2981 Sayılı Kanun’la dağıtılan tapu tahsis belgeleri tapuya dönüşecek. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bu çalışmanın her bir boyutu yasal çerçeve içindedir ve İBB’den ret yerse bilin ki, işin arkasında başka manevralar vardır” dedi.

Sarıyer Belediyesi imar ıslah plan çalışmasını yaparken, üniversitelerin de görüşlerine başvurdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı, çalışma yapılan alanın 2960 sayılı Boğaziçi Koruma Kanunu’na tabi olmasının ıslah imar planlarına engel olmadığını belirterek, “Yargıtay’ın daha farklı bir gerekçe ile, ancak büyük ölçüde aynı sonuca varacak biçimde, Boğaziçi ‘geri görünüm’ ve ‘etkilenme’ bölgelerindeki yerlerden, doğal sit ve üçüncü derece arkeolojik sit alanlarında bulunan taşınmazlarda diğer koşulların oluştuğu hallerde, 2981 sayılı kanunun uygulanabileceğini kabul ettiği sonuç ve kanaatine varılmıştır” görüşünü sundu.

 

YORUMLAR 14
  • selahattin 7 yıl önce Şikayet Et
    arkdaslar ben buyerde oturmaya başladığımda 1976 idi ve ne suyu n elektiriği nede yolu vardı ve rahmetlı babam parasıyla aldı buyeri ve hala oturuyoruz diyorlarkı rant için gelmiş gece kondu yapmışınız oyıllarda rant dıye bişey yoktu ve dostluk komşuluk arkadaşlık vardı 40 sene önce böyle değerlenceni bilse insan otuduğundan daha fazla yerleri himayesine almazmıydı benım evim sadece 150 metre kare nerde buun rantı iyi düşünün arkadaşlar gece kondu demek insanlık dostluk arkadaşlık demektir herkeze saygılarımla...
    Cevapla
  • ezo 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece 150 0metre kare mi daha ne olacaktı. o zaman her birimiz birer gecekondu yapalım boş gördüğümüz yere ?!
    Cevapla
  • şeref 7 yıl önce Şikayet Et
    maliyeye ait gecekondu arsaları mafya tarafından 1960-1990 yılları arasında şehirlere göç etmiş insanlara gayrı resmi parseller halinde satıldı.dönemin rüşvetçi bürokrasisi buna göz yumdu.yani bu insanlar hırsız filan değiller.
    Cevapla
  • Kiracı 7 yıl önce Şikayet Et
    Gecekondu demek bir ülkedeki tüm halkın hakkını yiyor demek. zehir zıkkım olsun hakkımız. özellikletde tüm fakir olup kirada oturanların hakkı. Onlar kerizmi eşkiyalıkla arsızlıkla utanmamazlıkla gecekondu yapmadıkları için
    Cevapla
  • ezgi 7 yıl önce Şikayet Et
    fikirlerinize çoğunluk katılıyor şerefisimli gecekonducu hak yiyici arkadaşhariç
    Cevapla
  • mehmnet 7 yıl önce Şikayet Et
    gecekondu demek girişi çıkışı belli olmayan mahalle konumudır karanlık adamların uğrak yeridir
    Cevapla
  • Gecekondu sahibi 7 yıl önce Şikayet Et
    Beyler gecekondu diyorsunuzda istanbulda o gökdelenler yokken o insanlar vardı bende o insanlardan biriyim dogru bi karar inşallah bizede hakkımız olan yıllardır vergisini ödeyip hak sahibi oldugumuz evimizin tapusunu verirler.
    Cevapla
  • ezgi 7 yıl önce Şikayet Et
    biz kirada namusumzlaoturuyoruz boş bir yere ev kurmadık diye keriz miyiz yoka sen mi çok uyanıksın Hakmış.zehir olsun
    Cevapla
  • kiracı 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm gecekondu arsalarında benimde hakkım var. Hırsız olmadığım içinmi kirada oturuyorum. lafa bak gökdelen yokken o orda oturuyormuş.
    Cevapla
  • anadolu adamı 7 yıl önce Şikayet Et
    orası senin değil milletin sen işgalcisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle