'Çanakkale'de Nisan'da konutları yapacağız'

Çanakkale'ye giden Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Nisan ayı gibi, belki hava şartları uygun olursa ondan önce yeniden insanlarımızın konutlarını yapacağız' dedi.

'Çanakkale'de Nisan'da konutları yapacağız'
'Çanakkale'de Nisan'da konutları yapacağız'
GİRİŞ 09.02.2017 17:49 GÜNCELLEME 09.02.2017 17:49

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde art arda meydana gelen depremlerden en fazla etkilenen Yukarıköy'de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Mobil Koordinasyon Merkezi'nde yetkililerden bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Kaynak, depremden 21 yerleşim yerinin etkilendiğini söyledi.

Bölgede 8 bin 500'den fazla kişinin yaşadığını, depremden 2 bin 500 civarında kişinin etkilendiğini belirten Kaynak, "Çeşitli şekillerde etkilenmişler. 8 yaralı var ama 2 binden fazla insan da irili ufaklı, artçı sarsıntıların devam etmesinden dolayı evlerine giremedikleri için hayvanlarının barınaklarına, ahırlarına giremedikleri için etkilenmektedir. 8 yaralının 1 tanesinin tedavisi devam ediyor ve 1 yaralı da tekrar hastaneye dönmüş. Bunların hayati tehlikesi yok" diye konuştu.

Kaynak, Çanakkale Valiliği'nin hasar tespit çalışmalarını Cuma gününe kadar bitirerek kendilerine ulaştıracağını aktararak, "Nisan ayı gibi zannediyorum belki hava şartları uygun olursa ondan önce yeniden insanlarımızın konutlarını yapacağız. Camilerini yapacağız, hasar gören ahırlarını yapacağız. Varsa okullarını başlıca diğer ihtiyaçlarını gidereceğiz" dedi.

KAYNAK: AA