Erdoğan eleştirmişti! Kısıtlama geldi

Kadıköy'de bina yüksekliklerinin en fazla 15 kat olarak sınırlandırılması kararı meclisten geçti.

Erdoğan eleştirmişti! Kısıtlama geldi
Erdoğan eleştirmişti! Kısıtlama geldi
GİRİŞ 15.02.2017 06:20 GÜNCELLEME 15.02.2017 06:23
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Maltepe, Kartal, Pendik başta olmak üzere Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde de benzer bir uygulama için çalışma başlatıldı. Yüksek katlı binaları Cumhurbaşkanı Erdoğan da eleştirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclis toplantısının 2'nci  birleşimi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Saraçhane'deki binasında  yapıldı. Meclis'te Kadıköy'de yüksekliğin serbest olduğu alanlara 15 kat sınırı  getirilmesine ilişkin teklifin yer aldığı komisyon raporu gündeme alındı. Rapor,  AK Partili ve CHP'li Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP'li Meclis Üyesi Esin  Hacıalioğlu da pilot bölge olarak Kadıköy'de başlatılan uygulamanın diğer  ilçelere de örnek olması gerektiğini kaydetti.

FİKİRTEPE'Yİ KAPSAMIYOR

 Alınan bu karar ile bölgede kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni  binalara 15 kat sınırı getirilmiş oldu. Ancak sınırlama planı, Çevre ve  Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılarak kentsel dönüşüm alanı ilan edilen  Fikirtepe'yi kapsamıyor.

"DİĞER İLÇELERE ÖRNEK OLSUN"

Sınırlama nedeniyle bazı müteahhitlerin tepkisi ile karşılaşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kat sınırlaması kararını olumlu bulduklarını açıklamıştı. İBB Meclisi'nde söz alan CHP'li Meclis üyeleri Ülkü Koçar ve Esin Hacıalioğlu pilot bölge olarak Kadıköy'de başlatılan uygulamanın diğer ilçelere de örnek olması temennisinde bulunarak, devamını beklediklerini dile getirdi.

"DİĞER İLÇELER İÇİN DE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR"

AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Hadi Diler ise, diğer ilçelerde de yükseklik sınırlaması için İmar Komisyonu'nda çalışma yürütüldüğünü söyleyerek "Şehir Planlama Müdürlüğü ile de görüşerek önümüzdeki günlerde nihai karar verilecektir" açıklamasında bulundu. Bahsi geçen ilçelerin Maltepe, Kartal, Pendik başta olmak üzere Anadolu yakasındaki ilçeler olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN DA ELEŞTİRMİŞTİ

Yüksek katlı binaları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da eleştirmişti.Erdoğan Şehircilik Şurası’nda "Ben dikey mimariden yana değilim. Ben yatay mimariden yanayım, insan toprağa yakın yaşamalıdır. Bugünün Türkiye’si böyle bir çirkinliği, böyle bir nobranlığı asla hak etmiyor"  demişti.

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 16
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hikaye, adamına göre imar, adamına göre işlem. Yapılan hangi binayı yıkabildiniz. Zeytinburnunda sahilde olan, Sultanahmet Caminin görüntüsünü bozan binalar hani traşlanacaktı. Ne oldu.
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    kentsel dönüşümü dönüştürmemek, eski binalarının önünü tıkamak başka türlü olmaz.fikirtepeye 200 metre mesafede 30 hisseli binayı 1350 metre arsayı müteahhit 80 mk daireyi 55mk olarak veriyor.dönüşümde terklerle mk düşüyor,daireler ufalıyor.fikirtepede aynı hisselere 2 bazen 3 daire düştü.Aynı büyüklükteki daireyi herkes kabul edecekama bu kanun da çıkınca bir oda düşecek onuda kimse kabul etmeyecektir.kentsel dönüşüm fikirtepe dönüşüm olarak kalacak.yükseklik sınırı olursa toki görev alsın aynı daireleri verebilecekmi yada dönüşüm yapabilecekmi?
    Cevapla
  • muratti 7 yıl önce Şikayet Et
    KAHRAMANMARAŞ birinci derece deprem bölgesi mütahitler bu gidişle burj al arap dikecekler....belediyelere bu konuda bir denetim şart....
    Cevapla
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde hata şu ya 15 kat izni veriliyor ya 3 kat + dubleks.. bunun yerine 6 kat izni verseler tüm binalara eski yapıların dönüşmesi kendi binalarını yenilemeleri kolaylaşmış olur. 3 metre oradan çek 5 metre buradan çek deyince ve 3 katla sınırlı tutulunca 5-6 katlı binalar dönüşemiyor maalesef. herkese bireysel olarak binasını yenileme imkanı verilmelidir imar 5-6 kata çıkarılmalıdır ki eski evlerin hepsi dönüşsün.
    Cevapla
  • Kerim 7 yıl önce Şikayet Et
    çok yanlış bir karar.Yap yüksek binayı.Küçuk binaları topla yüksek binada.küçuklerden kalan arsayi yol kaldirım yeşil alan olarak kullan.İstanbulda kaldırım yol park alanı yok bunu nasıl çözeceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle