Tapu'da yeni dönem başlıyor

Maliye'nin tapularla ilgili yetki almasına ilişkin yasa teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunuldu.

Tapu'da yeni dönem başlıyor
Tapu'da yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 15.02.2017 07:54 GÜNCELLEME 15.02.2017 08:05
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Teklifte inşaat sektörünün de yüzünü güldüren düzenlemeler yer alıyor. Maliye tapu harçlarında farklılığa gitmek için yetki alırken, yabancıya konut ve işyeri satışında KDV istisnası geliyor.

 İnşaat sektöründe önemli bir maliyet olan damga vergisi oranında indirim yaparak, hem mükellefleri hem de konut ya da iş yeri edinen vatandaşları önemli bir yükten kurtulacak. Tapu harcı oranları ile inşaat sektöründe kullanılan bazı kâğıtlar bakımından damga vergisi oranlarının farklılaştırılmasına olanak sağlanıyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 29
  • fuat 7 yıl önce Şikayet Et
    arsa alım satımında yüzde 18 kadeve yüzde dört tapu harcı bedel ödeniyor bir emlakcı olarak 100 bin liralık bir satışta 14000 tl para ödeme yapıyor bir emlakcı kendi 10000tl kazanamıyor nasıl olacak bu iş resmen soygunculuk bu
    Cevapla
  • Muratpektaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Gercek haberi yorumlardan aliyorum diyen kardesim aynen haklisin yabanciya konut satmanin dis ticaret ten sayildigi yasanmaz hale gelen bir ulke pahalilik ta insanlarin canina tak dedi (bir tarafta cocuguna 10 bin liraya pc alan birini goruyorum biryerdede bobregini birini kaybetmis 8 bin lira bulup diger bobregine cihaz getirtmek icin kiredi cekmek zorunda kalip sonrada islami noktada vazgecen insanlari goruyorum ulke bu halde su anlattigim olaya dair bi empati yapin ne hissedeceksiniz
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yabancı hayranlığı fazla. Aynı vergiyi onlar da vermeli.
    Cevapla
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyunca,alıcı ve satıcı güvenini sağlayacak düzenleme mi oldu diye sevinmiştim ama yine yok.Kişi alım satıma gidiyor tapuya yüklü parayla gidiliyor giderken çarpılıyor insanlarda yıkım oluyor.Yetkililere soruyorum acaba tapu dairelerin de bir banka şübesi olsa paraları oraya havele edilip imza aşamasına kadar hesabta kalıp imzayla karşının hesabına (satıcıya) düşse olmazmı? Bu teknolojiyle sağlanabilir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • takasbank var 7 yıl önce Şikayet Et
    var
    Cevapla
  • dagci66 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynen süper fikir
    Cevapla
  • mehmet54 7 yıl önce Şikayet Et
    ikinci el konutta aynen oto satışı gibi vergi alınmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle