1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli atıldı

Başbakan Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma törenine katıldı. Başka bir programda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise törene canlı yayınla bağlandı.

GİRİŞ 18.03.2017 12:52 GÜNCELLEME 18.03.2017 16:09
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Asya ve Avrupa, Bu kez Çanakkale üzerinden birbirine bağlanıyor. İki kıtayı sekizinci kez bağlayan körüsü, aynı zamanda dünyanın uzun köprüsü konumunda. 2 bin 23 metre uzunluğundaki köprünün, 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şeritli olması planlanıyor.

YENİ BİR GÜZERGAH

1915 Çanakkale Köprüsü sadece Türkiye'yi değil çevre ülkeleri de yakından ilgilendiriyor. Köprü, konumu itibariyle, alışılagelmiş ticaret yollarına alternatif niteleğinde. Dolayısıyla, özellikle Balkanlar ve Ortadoğu ülkeleri için ticarette yeni bir güzergah sunuyor.

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da köprünün temel atma töreninde konuştu.

YILDIRIM 'ULAŞIM'A DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan Yıldırım, daha önce ulaşım hatlarının yabancıların kontrolünde olduğunu söyleyerek, Hicaz ve Körfez bölgelerinden askerlerin dönmesinin sorun oluşturduğunu ifade etti. Yıldırım, daha sonra başlatılan, karayolu ve demiryolu seferberliğinin de sürdürülemediğini söyleyerek, ulaşımın önemine dikkat çekti.

ERDOĞAN CANLI BAĞLANDI

Yıldırım daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a canlı bağlandı. Erdoğan, ''1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreni hayırlı olsun'' dedi.

KORELİ BAKAN DA SÖZ ALDI

Güney Kore Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang, Çanakkale Köprüsü'nün sadece Avrupa ve Asya kıtalarını bağlamakla kalmayıp Türkiye'ye çok büyük bir ekonomik kazanç olacağını söyledi.

Ho-In, Lapseki ilçesinde 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, köprünün inşa edilmesinin Türkiye açısından çok büyük bir anlamı olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 24
  • ppp 6 yıl önce Şikayet Et
    45 bin araç geçiş garantisi verilmiş. Şaka gibi. Osmangazi köprüsünden ders alınmamış sanırım.
    Cevapla
  • samimi 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayirli ugurlu kilsin.
    Cevapla
  • bozkurt01 7 yıl önce Şikayet Et
    osmangazi köprüsüne benzemez inşallah 50 günde 225 milyon lirayı zarar olarak italyaya ödedik bu şekilde zarar devam ederse yap işlet devret sonunda italyan şirkete 13 tane osmangazi köprüsü kadar parayı arabalar geçsede geçmesede devlet hazinesi garanti olarak ödüyecek. çanakkalede böyle olursa allah korusun.
    Cevapla
  • sorti 7 yıl önce Şikayet Et
    yolsuköprü tamam birde füze fabrikası çokvuruşlu tank fabrikası deniz hava savaş gücü fabrikası açın
    Cevapla
  • sivas CcC 7 yıl önce Şikayet Et
    onlarda var kardeş. zahmet ette bir araştır. gerçi senin gibilere ne yapsan karetmez. senin gibilerden çok var ülkemizde. hiç bir şey yapmayıp sadece boş boş konuşanlardan
    Cevapla
  • KIRŞEHİR 7 yıl önce Şikayet Et
    Toplu taşıma araçları ve Tırlar için 70.-TL UYGUN LAKİN OTOMOBİLLER ve Kamyonetler için 25.-TL Olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle