Türkiye için bir ilkti! Sonuçlar açıklandı

TOKİ öncülüğündeki gayrimenkul sertifikası halka arzında, toplam 143,2 milyon lira değerindeki 3 milyon 370 bin 410 adet gayrimenkul sertifikası satışı gerçekleştirildi.

Türkiye için bir ilkti! Sonuçlar açıklandı
Türkiye için bir ilkti! Sonuçlar açıklandı
GİRİŞ 03.04.2017 16:33 GÜNCELLEME 03.04.2017 17:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde Makro İnşaat'ın Park Mavera 3 projesinde uygulanacak gayrimenkul sertifikası halka arz sonuçları açıklandı.

Vakıf Yatırım Menkul Değerler'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, TOKİ öncülüğünde Makro İnşaat'ın Park Mavera 3 projesinde uygulanacak Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası halka arzına ilişkin bilgilere yer verildi. 

Açıklamada, 29-31 Mart'ta Park Mavera 3 projesine ilişkin sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle yapılan gayrimenkul sertifikası halka arzında, toplam 143 milyon 242 bin 425 lira değerindeki her biri 42,50 lira olan 3 milyon 370 bin 410 adet gayrimenkul sertifikası satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

1 milyon 775 bin 842 adet sertifika (yüzde 52,7) kısmının yurtiçi bireysel yatırımcılara, 1 milyon 594 bin 568 adet sertifika (yüzde 47,3) kısmının da yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapıldığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Feth 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynen öyle. Artık millet ev alamaz hale geldiği için parca parca satıyorlar evleri
    Cevapla
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunun ne oldugunu tam anlamadim ama soyle bir sey mi: Bu sertifikalar gayrimenkulun parca parca edilmis hali ve parca parca nakite cevrilebiliyor. belli degerde sertifika biriktiren bunu eve cevirebilecek. Parca halinde satisi ticareti olacak.
    Cevapla
  • M Faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    belli sayida sahip olan ev sahibi olacak. digerleri icin evler acik artirmaya cikacak. toptaktan girip sertifaka aldigin icin acik artirmada ne kadar degerlenirse sertifikanda o kadar para edecek. satis sonrasi sertifikalarin paraya donmus olacak.
    Cevapla
  • AbdeL 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen oyle blader
    Cevapla
  • uzun dönem er 7 yıl önce Şikayet Et
    evet, sertifika aldığınızda eve ortak olmuş oluyorsunuz. örneğin 100tl ödeyip, kira geliri elde edebilirsiniz. sonuçta bir eve ortak oluyorsunuz.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle