Mimar Sinan yaptı! İşte o hamama istenen fiyat

Mimar Sinan'ın Fatih'teki Cibali Ayakapı Hamamı, 3 milyon dolarlık satış bedeliyle alıcısını bekliyor.

Mimar Sinan yaptı! İşte o hamama istenen fiyat
Mimar Sinan yaptı! İşte o hamama istenen fiyat
GİRİŞ 16.05.2017 10:25 GÜNCELLEME 16.05.2017 11:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mimar Sinan'ın Fener'de yaşayan Museviler için tasarladığı 453 yıllık İstanbul Fatih'teki Cibali Ayakapı Hamamı, 3 milyon dolarlık satış bedeliyle alıcısını bekliyor.

Habertürk Gazetesi'nden Sinan Bilgenoğlu'nun haberine göre, yaklaşık 60 yıldır hamamın sahibi olan aile adına konuşan Hasan Yıldırım, dedesinin bu yapıyı kerestecilik için aldığını söyledi. Yıldırım, "Dedem kerestecilik işiyle uğraşırken işlerini büyütmek için yine bir keresteciden burayı satın almış. Biz bu hamamın içinde büyümemize rağmen, buranın Mimar Sinan'ın bir eseri olduğunu mimar dostumuz Hüseyin Başçetin Çelik'in 2001'de yaptığı araştırmalar sonucunda öğrendik.

'MAALESEF ASMA KAT İNŞA ETMİŞLER'

Biz satın aldığımızda hamam neredeyse bu haldeymiş. Kereste deposunda metrekare önemli olduğu için bizimkiler hamamın içine 1982'de maalesef asma kat inşa etmişler. Bu asma kat yapıya zarar vermese de şimdiki aklımızla baktıkça üzülüyoruz. Keşke yapılmasaydı, cahillik diyoruz. 1997'de buralar boşaltılıp, biz de İkitelli Keresteciler Sitesi'ne taşınınca yapı atıl kaldı" dedi.

'RESTORASYONA GÜCÜMÜZ YETSEYDİ SATMAZDIK'

Hamamın restorasyonuna kendi güçlerinin yetmeyeceğini belirten Yıldırım, "Zaten yetseydi kesinlikle satmazdık. O yüzden bunu başarabilecek güçlü yatırımcılar arıyoruz. Burayı kiralayarak restoran yapmak istediler, ancak gönlümüz razı olmadı. Tabii ki alıcısına karışma şansımız yok. Nasıl isterse o şekilde kullanacaktır. Örneğin hamam İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınabilir, bir kültür merkezine çevrilebilir. Bu aile olarak bizim de hoşumuza gider" diye konuştu.

YILDIRIM: İSTENEN FİYAT GERÇEK DEĞERİDİR

Hamamın 4 yıl önce kamulaştırılmak istendiğini ancak çok küçük bir rakam teklif edildiği için dava açarak kazandıklarını söyleyen Hasan Yıldırım, "Belirlediğimiz fiyat uzun araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Bugün için ne eksik ne de fazla fiyat vermek istemedik. Dedemin o zaman ödediği parayı altına çevirdiğimizde bu fiyata yakın bir miktar çıkıyor. Gerçek değeri ne ise istenen fiyat odur" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi bir yerin alınıp satılmasına devlet sessiz kalıyor vay beeeee
    Cevapla