Gaziantep BB modifiye asfalta geçti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, asfaltlamada yeni sisteme geçti.

Gaziantep BB modifiye asfalta geçti
Gaziantep BB modifiye asfalta geçti
GİRİŞ 17.05.2017 15:20 GÜNCELLEME 17.05.2017 15:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Büyükşehir, Gaziantep’te ilk kez modifiye asfalt serimi yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın ekipleri; İstasyon Caddesi’nden Burç Kavşağı’ndan kadar olan 10 kilometrelik alanda modifiye asfalt serimi başladı.

Gaziantep’in en işlek cadde ve bulvarlarından olan Muammer Aksoy Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Bahriye Üçok Bulvarı, Abdülkadir Aksu Bulvarı, Ünversite Bulvarı’ndaki eski asfalt sil baştan sökerek yerine yenisini yaptı.

Yıpranan mevcut asfalt trimer ile kazınıp yerine anında yeni asflat serimi yapıldı. Asfaltın binder tabakasının serimi tamamlandıktan sonra aşınma tabakası olarak Gaziantep’te ilk kez modifiye asfalt serimi gerçekleşti. Ana arterlerin yanı sıra tramvay güzergahında da çalışmalar yapan ekipler, yeni asflat ile birlikte kaldırımları da yenileyerek araç ve yaya trafiğine daha kullanılır hale getiriyor.

Çalışmaların daha kısa sürede tamamlanması için vardiyeli bir şekilde 7/24 çalışan Fen İşleri ekipleri, tramvay güzergahındaki caddeleri kısmi olarak araç trafiğine kapalı tutuyor.

MODİFİYE ASFALTIN ÖZELLİĞİ

Modifiye bitüm yollarda kalıcı deformasyon (tekerlek izi) termal çatlamalar ve agreganın bağlayıcıda ayrılması gibi bozulmaları önlemek amacı ile yapılan bir asfalt türüdür. Günümüzde üstyapı imalatlarında özelliklede son yıllarda ülkemizde kullanım alanı genişletilmiş olup son projelerde sözleşme şartlarına eklenerek kullanılmaya başlanmıştır.

YORUMLAR 1
  • kazan 6 yıl önce Şikayet Et
    yazik bu yap bozlara harcanan paralara. hizmet lazim ama uzun vadeli dusunmek lazim . sizden sonra gelenin bozmaya utanacagi yapilar yollar mabetler yapmaliyiz
    Cevapla