Yeni dönem! Artık Bakanlık sorgulayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan'ın talimatı üzerine harekete geçti. İmar değişikliklerinin denetlenmesi ile değer artışları konuları masada...

Yeni dönem! Artık Bakanlık sorgulayacak!
Yeni dönem! Artık Bakanlık sorgulayacak!
GİRİŞ 05.06.2017 12:46 GÜNCELLEME 05.06.2017 12:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacakları öneriler arasında imar değişikliklerinin denetlenmesi ile değer artışları konularının da bulunduğunu söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "6 aylık eylem planında yer alacak icraat ve projeler ile ilgili çalışma yapılsın" talimatı doğrultusunda kendilerinin de hazırlık yaptıklarını belirtti. Erdoğan'a sunacakları öneriler arasında imar değişikliklerinin denetlenmesi ile değer artışları konularının da bulunduğuna dikkat çeken Özhaseki, "Bakanlığın belediyeler tarafından yapılan imar değişikliklerini denetlemesi ve 'Niye bunu yaptın?' diye sorabilmesi" gerektiğini belirtti.


DENETİMİ BİZ YAPABİLİRİZ

Parlamentoda bazı gazeteciler ile sohbet eden Özhaseki, vatandaşın belediyeler konusunda şikayet ettiği konuların başında imarın geldiğini belirterek, "Kimse temizlikten, parklardan çöp toplanmasından uzun boylu şikayet etmiyor. İnsanlar eskiye bakarak, 'su kanalizasyon, altyapı, yeşil alan konusunda daha iyi durumda' diyor. Ama imar ile ilgili iddialar var. Bunu önlememiz gerekiyor" diye konuştu. Bununla ilgili önerileri daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerine dikkat çeken Özhaseki, aynı zamanda bu konunun 6 aylık eylem planına girmesi için önerecekleri konular arasında yer aldığını dile getirdi. Belediyelerin imar ile ilgili uygulamalarının mutlaka denetlenmesi gerektiğine dikkat çeken Özhaseki, denetimi bakanlık olarak kendilerinin yapabileceğini kaydetti. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı denetimler dışında belediyelerin üçüncü bir denetime de ihtiyacı olduğunu ifade eden Özhaseki, "İmarın bir an önce denetim altına alınması lazım" ifadesini kullandı.

'EN BÜYÜK BELA'

"Elindeki 500'lük, 1.000'lik kesinleşen planlarda eziyet edecek değiliz. Ama bir değişim ve dönüşüm varsa planda, 'bir dakika niye değiştiriyorsun' deme hakkımızın olması lazım" diyen Özhaseki, plan tadilatlarının niye yapıldığının sorulması gerektiğini söyledi. Parsel bazlı imar değişikliklerinin 'en büyük bela' olduğunun altını çizen Özhaseki, değer artış payı ile ilgili düzenlemeyi ise kentsel dönüşüm paketi içinde gündeme taşımak istediklerini belirtti. Özhaseki, "Yaptığımız çalışmaya göre değer artış payının bir bölümü kentsel dönüşüme aktarılacak" diye konuştu.

YORUMLAR 18
  • aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    kentsel dönüşümün en büyük amaçların biride düzenli kentleşmedir denizlideyim eskiyi yık yeniyi yap o kadar saçma kentsel dönüşüm uygulanıyor ki daracık yollar etrafı 4 katlı apartmanlarla doldu eskiden kaldırıma park ediliyordu millet araç park edecek yer bulamıyor artık
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kaldınız.Biz her şeyden önce kendi Belediye başkanımızdan biliyoruz.Adam kürsünün karşısında yanındakilere ben ne dersem odur.Biz istemeden kimse bir şey yapamaz diyecek kadar basit bir yapıya sahip.
    Cevapla
  • erd 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben pek ihtimal vermiyorum. Morgıç kredisi kullanarak satın almış olduğum konut ile ilgili ciddi bir mağduriyet yaşadım. Üsküdar Belediyesine nasıl oluyor bu işler diye sormaya gittim. Akıllara zarar laflar işittim. Başkan yardımcısı aynen şöyle bir ifade kullandı ; Yapı denetim firması projeyi imzaladıktan sonra müteaahhit binayı isterse kağıttan yapsın, biz belediye olarak o projeyi onaylarız. Aynen böyle. Yok tabi böyle bir şey. Ama onlara göre öyle. Düzen kurulmuş arkadaşlar Banka kazanır, Belediye kazanır, Yapı denetim kazanır, müteahhit kazanır son tüketici kaybeder.
    Cevapla
  • MİSAFİR 6 yıl önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüm ve yeni kent planları ilçe belediyelerinin insafına bırakılamaz. İlçe belediyeleri kenti bir bütün olarak görüp düzgün bir plan yapamaz. Bu işi belediyelerden alın. Dönüştürülecek kent planlarını ilgili bakanlık yapsın. Bir yerden başlayıp sırasıyla ada bazında inşaat firmalarına ihale edip kendi de kontrol etsin.
    Cevapla
  • Oyanur 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle dar sokaklara ve bitişik nizam eski binalara sahip mahalleler ada bazlı calisilmali.ornegin kadikoy rasimpasa mahallesi.burayi yerinde donustursen ne fayda gıdım gıdım daracık sokaklar araba park etmek imkansız. Bu is kadikoy belediyesine bırakmayıp çevre ve şehircilik bakanlığının sorumlulugunda ada bazlı yeniden yapilanmali
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    ilçe belediyeleri için ben de katılıyorum. çünkü küçük ilçe belediyeleri çarpık yapılaşma neticesi kötü bir kentleşme örneği veriyor. özellikte dere kenarları vatandaşlar tarafından işgal edilmiş durumda. bu hususta bakanlık harekete geçmeli. biz belediye olarak müdahil bile olamıyoruz. adam derenin içine kadar kadastro da üzerine kayıt ettirmiş bağ da yapıyor bostan da. özellikle ırmak ve dere yatağı kenarları için belediyelere yetki verilmesi veya DSİ nin belirli bir mesafede yaklaşma sınırı belirlemesi gerekir.
    Cevapla
  • erd 6 yıl önce Şikayet Et
    Günaydııııınnnn .....
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    çoktan sabah oldu ama daha uyanamadılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle