TOKİ’den Kayaşehir için açık artırma

TOKİ, İstanbul Kayaşehir’deki mahalle konseptli projesi içerisinde yer alan 108 konut ile 10 iş yerini 'Açık Artırma Yöntemi' ile satışa sunmaya hazırlanıyor.

TOKİ’den Kayaşehir için açık artırma
TOKİ’den Kayaşehir için açık artırma
GİRİŞ 24.09.2017 13:01 GÜNCELLEME 24.09.2017 13:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yaptıklarını söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, konut inşaatının yanında ihtiyaç duyulan her alanda projeler ürettiklerini söyledi. İstanbul Kayabaşı’nda “mahalle konsepti” ile geliştirilmiş semt kültürünü barındıran konut projeleri yürüttüklerini belirten Turan, proje içerisinde yer alan 108 tripleks konut ile 10 iş yerini açık artırma yöntemi ile satışa çıkaracaklarını söyledi.

Açık artırmanın 12 Ekim 2017, saat 13.30’da TOKİ’nin İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’unda yapılacağını belirten Turan, yaptıkları ve yapacakları ihalelerinin ayrıntılı bilgisine www.toki.gov.tr adresinden ulaşılabildiğini aktararak, ihaleye katılım şartları, proje detayları, ihale tarihleri ve diğer ayrıntıların açık şekilde İnternet sayfalarında yer aldığını söyledi.

Başlangıç fiyatları

Açık arttırmaya sunulacak 108 tripleks konutun 658 bin TL’den, 10 iş yerinin ise 321 bin TL’den başlayan fiyatlardan başlayacağını söyleyen Turan, %25 peşin 120 ay vade ödeme planının olacağını kaydetti.

Açık Artırmaya ilişkin bankacılık hizmetlerinin Türkiye Halk Bankası A.Ş. tarafından yürütüleceğini söyleyen Turan, “ Başvurular/teminatlar Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nin tüm şubeleri aracılığı ile kabul edilecektir. Ayrıca, açık artırma (teklif alma) gününde de başvuru kabul edilecektir.” dedi.

Kayabaşı’nın hızla geliştiğini söyleyen Turan, Kayabaşı’nda planlı şekilde küçük ve orta ölçekli esnafın modern iş yerlerinde iş yapmaları için projeler tasarladıklarını söyledi.

Başvuru alınmasının 27 Eylül 2017 – 12 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılabileceğini belirten Turan, 12 Ekim’deki açık artırma sonrası alıcı olmayanların teminatlarının 19 Ekim’de iadeye başlanacağı söyledi.

'Mahalle konsepti' vurgusu

İnşaatı tamamlanma aşamasındaki konut ve iş yerlerinin farklı gelir gruplarından insanları bir araya getireceğini vurgulayan Turan, “Burada mahalle konseptinden bahsediyorsak bunun en önemli dinamiklerinden bir tanesi farklı ekonomik katmandan insanların bir arada yaşadığı yerdir. Sadece alt gelir grubundan insanların yaşadığı yerde semt, mahalle oluşmaz. Bizim geleneksel mahalle kültürümüz farklı gelir grubundan insanların bir arada yaşadığı yerdir.” dedi.

YORUMLAR 3
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    anca bina yapın sonrada rusyadan et ithal edersiniz devlet bu işe el atmalı gec kalındı gec.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir dairenin maliyeti 100 TL civarı bunu İstanbulda bina diken bir müteahhit söylüyor. Ama daireler her yerde 200den başlıyor milyonlara gidiyor. Yahu hangi sektörde böyle bir kar var? TOKİ neden ucuz konut satıp piyasayı düşürmüyor da müteaahhit gibi o da kar peşinde pahalı satıyor? TOKİ bol bol konut yapıp %20 karla satsa binlerce daire yapsa müteahhitler fiyat düşürmek zorunda kalır. 100bine mal edilen eve müteahhit 250 bin istiyor vatandaş bunun 200 binini kredi çekse 10 yılda 350 bin tl ödüyor. Herkes bankalara ve müteahhitlere çalışıyor 10 yıl boyunca. TOKİ neden var arkadaş hükümet neden TOKİye ucuz satış yaptırmıyor?
    Cevapla
  • Söz de dar gelirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece buradaki fiyatlar için değil tokinin web sitesinde yazan fiyatlara da şöyle bir bakınca ben aylık 4000 tl gelirle bunları ödeyebikeceğimden şüpheliyim 1400 tl asgari ücretli çalışan bunu nasıl ödeyecek. Lütfen icraatinizle sözünüz uysun.
    Cevapla