'İstinye Park satılacak' iddiası

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in eğlence ve yeme içme sektörünün de dahil olduğu bazı varlıklarının satışı için yatırımcılarla görüştüğü belirtildi.

'İstinye Park satılacak' iddiası
'İstinye Park satılacak' iddiası
GİRİŞ 09.03.2018 17:08 GÜNCELLEME 09.03.2018 17:08

Satışa konu varlıklar arasında İstinye Park da bulunuyor. Satışın İstinye Park için yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yapılabileceği iddia edildi.

Şirkete yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Doğuş Grubu'nun önümüzdeki bir ay içinde iki ya da üç varlık satışı açıklayabileceği kaydedildi.

ŞAHENK'İN HEDEFİ BORÇLARI AZALTMAK

Kaynaklar, söz konusu anlaşmaların Doğuş Restaurant Entertainment and Management’tın (D.ream) hisselerinin bir kısmının veya D.ream bünyesindeki bazı operasyonların satışını da içerdiğini söyledi. Aynı kaynaklar, bu adımla Şahenk’in hedefinin Doguş Holding A.Ş.’de portföy optimizasyonu ve borçların azaltılması olduğunu belirtti.

SATILACAKLAR ARASINDA İSTİNYE PARK DA VAR

İki kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, satışa konu varlıklar arasında İstinye Park da var. Doğuş’un söz konusu alışveriş merkezinde payı yüzde 42 seviyesinde; kalan hisselerin sahibi ise Orjin Grubu. Kaynaklar olası bir satışın İstinye Park için yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam değer üzerinden yapılabileceğini kaydetti.

200 MİLYON DOLARLIK HİSSE SATIŞI

Financial Times’ın Çrşamba günü yayınladığı habere göre Singapur merkezli Temasek Holdings Pte Ltd. ve GIC Pte Ltd. ile Londra merkezli Metric Capital 1,5 milyar dolar olarak değerledikleri D.ream’de azınlık hissesi almakla ilgileniyor. Haberde şirketlerin 200 milyon dolarlık hisse alacağı ifade edilmişti.

NUSR-ET DE VAR

Doğuş Holding’in, yiyecek-içecek işinin bir kısmını D.ream grubundan ayırıp halka arz etmek için hazırlık yaptığı belirtilmişti. Söz konusu satışın Zuma ve Nusr-Et gibi restoranları da kapsaması bekleniyor.