Ev alana 20 bin lira

Bankada birikim yapıp ilk evini alanlara verilen devlet katkısı artıyor. Azami tutar 15 bin liradan 20 bin liraya çıkıyor. Ayrıca tapu harcında indirim ve düşük faizli kredi yolu da açılıyor..

Ev alana 20 bin lira
Ev alana 20 bin lira
GİRİŞ 18.03.2018 17:32 GÜNCELLEME 22.03.2018 10:39
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak, tasarrufları artırmak için başlatılan konut hesabı, daha cazip hale getiriliyor. 

Mevcut uygulama, konut hesabındaki birikim tutarının maksimum yüzde 20'si kadar, 15 bin lirayı geçmeyecek şekilde devlet katkısı verilmesini içeriyordu. Meclis'teki torba yasa tasarısıyla azami yüzde 20 olan devlet katkısı oranı yüzde 25'e çıkarılacak. 

 

 

Devlet katkısı tutarı da 20 bin liraya yükseltilecek. Böylece konut hesabı açıp birikim yapanlar, ev aldıklarında 20 bin lira hesaplarına geçecek. Ayrıca 2 destek daha geliyor. 

Bu kapsamda alınacak konutların tapu harcında indirim yapılması ve daha düşük faizi imkanı sağlayacak Sözleşmelere ilişkin esasların düzenlenmesi için Bakanlar Kurulu'na yetki alınacak..

YORUMLAR 31
  • sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    o 20000 emlakçıya gider beyler. kazancını katlamış olur. dağılın
    Cevapla
  • zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman? Sürekli haber çıkıyor ama icraat yok. Konut hesabında 3 yıl bekleme zorunluluğu var, kanun çıkalı 3 yıl olmadı, kim yararlanabilecek
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bugüne kadar ev almamamızın nedeni faize bulaşmamak bütün hikaye faiz üzerine kurgulanmış. Allahtan korkun!
    Cevapla
  • oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar goz boyama bide zengine yarar yararlanip ew alani hic gormedim ewlilik yardimi var bidegercek muhtac olanin alamadigi OY wermeyenlerin zenginlerin isine yarayan bu uygulamalari tabana indirmek gerek gercekten gecim sikintisi ceken insanlara el uzatmali dewlet
    Cevapla
  • Mehmet AKDOĞAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman bir vatandaş olarak faize bulaşmadan bir konut sahibi olmanın yolunu büyük devletimiz açmalıdır. Buna gücünün yettiğine inanıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle