120 ay taksitle ev!

TOKİ, orta ve dar gelirlileri uygun fiyatlarla ev sahibi yapmaya devam ediyor. Bu kez de İstanbul Kayaşehir'de ev sahibi olmak isteyenlere ev satışı yapılacak.

120 ay taksitle ev!
120 ay taksitle ev!
GİRİŞ 20.03.2018 11:15 GÜNCELLEME 20.03.2018 11:15

TOKİ Kayaşehir’de konut satışları kurayla yapılacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Kayaşehir’de yapımı süren 605 konut için 2 Nisan ile 11 Nisan arasında talep toplayacağız. Vatandaşlarımız ilgili bankalara müracaat ederek istediği daire tipine 5 bin lira peşinat bedeli yatırarak kuraya katılacaklar. İnşallah 25 Nisan’da da kurasını çekip hak sahibi vatandaşları belirleyeceğiz" dedi.

TOKİ KAYAŞEHİR EVLERİNİN FİYATI NE?

Sosyal satışı yapılan konutların orta gelir grubuna hitap ettiğini belirten Turan, konutların yatay mimari ile inşa edildiğini söyledi. TOKİ Kayaşehir'de evlerin fiyatları 160 bin liradan başlıyor. 4+1 daireler ise 600 bin lira. 1+1 dairelerin taksitleri 667 liradan başlıyor. 2+1 daireler de bin ila bin 200 lira arasında taksitlerle satılıyor. Evler, yüzde 25-yüzde 40 peşinatla alınabiliyor. Ayrıca 120 ay taksit seçenekleri var.

TOKİ KAYAŞEHİR'DEN EV ALMANIN ŞARTLARI

Orta gelir grubuna hitap eden TOKİ Kayaşehir evlerinden alabilmenin şartları var. Bu konutlara sahip olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, daha önce TOKİ’den hiç konut sahibi olmamak şartı var. Ayrıca hiç konut sahibi olmamak gerekiyor. Konutlar için kura çekildiğinde de kazananlar 2 yıl bu konutları satamazlar.

TOKİ'DEN EV ALMAK İÇİN İSTENEN BELGELER

Başvuru sahipleri, Kimlik Fotokopisi, Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi” Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair),Emekli vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini veya belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı başvururken TOKİ'ye vermeli.