Hakkari'de 4. Etap TOKİ konutlarının temeli atıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör saldırılarında evleri ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yapılacak 4. etap konutlarının temeli dün atıldı.

Hakkari'de 4. Etap TOKİ konutlarının temeli atıldı
Hakkari'de 4. Etap TOKİ konutlarının temeli atıldı
GİRİŞ 03.04.2018 12:47 GÜNCELLEME 03.04.2018 12:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yüksekova Esenyurt Mahallesi'nde 485 konuttan oluşacak 4. etap  TOKİ  Projesinde yapım çalışmaları, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ile kurum amirlerinin katıldığı temel atma töreniyle başladı. 

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Kaşıkçı, temel atılmasının ardından yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Son etabın temellerini attıklarını aktaran Kaşıkçı, şunları söyledi;

"Burada 20 bloğumuz yükselmiş olacak. Ekim ayının sonu itibarıyla biz artık bu son attığımız temellerin içerisine girmek istiyoruz. Sahada herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Projelerde herhangi bir eksikliğimiz kalmadı. Ekim sonu itibarıyla bütün her şeyimizi, sosyal donatı alanlarımızla birlikte, çevre düzenlemesi, yollarımız, alt yapısı, binalarımızın fiziki imkanları ile birlikte tamamını tamamlamış olacağız."

"Terörden zarar görmüş insanlarımızın o zararlarını en iyi şekliyle, en güzel ortamlarda gidermek istiyoruz. Bu süreçte insanımızın toplu iğne kadar da zararı varsa onun karşılamasını yaptık. Zararlarını, eşya zararlarını, ev zararlarını, iş yeri zararlarını ve diğer zararlarının tamamı ödenme aşamasına geldi. Evlerle ilgili de bu 3 bin 63 konutumuzun son temellerini atıyoruz. Yıl sonu itibariyle de tamamlamış olacağız. Bu evleri yaparken metrekaresi kaçsa, insanımızın toprak evi olsa ve o ev ağır hasarlı duruma gelmişse, terörden zarar görmüşse kaç metrekareyse bir fark ödemeden en konforlu, en modern şekliyle insanımıza sunuyoruz."

YORUMLAR 1
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    hakkari merkeze 13 yıl önce afetten hak sahibi olan vatandaşların konutlarını neden yapılmıyor çok merak ediyoruz bizde bu ülkenin vatandaşıyız ve bizde magduruz..
    Cevapla