Gaziantep Panorama Müzesi'nin inşaatı yükseliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Panorama 25 Aralık Müzesi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor. Hummalı çalışmalar ışığında ihtişamıyla yükselen müze, 25 Aralık 2018’de tamamlanarak, hizmete alınacak.

Gaziantep Panorama Müzesi'nin inşaatı yükseliyor
Gaziantep Panorama Müzesi'nin inşaatı yükseliyor
GİRİŞ 06.04.2018 14:00 GÜNCELLEME 06.04.2018 14:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Anteplilerin milli mücadele döneminde işgalcilere karşı gösterdiği kahramanlığı anlatacak Panorama 25 Aralık Müzesi, kentin sembolü olacak. Kente kazandırılacak eserle, Antep savunması ölümsüzleştirilecek. Müze, geçmişle gelecek arasında sağlam bir köprü kuracak, gençlerin tarihe bakışını değiştirecek, yedi düvelde bağımsızlığına düşkünlüğüyle bilinen Türk milletinin savunmasını canlandıracak, tarihe ışık tutacak.

Dünya’da benzerine az rastlanacak müzenin bu yılın sonunda hizmete alınması için yoğun mesai harcayan Büyükşehir, ilk kazmayı 2016 Eylül sonunda vurdu. Panorama Müzesi inşaat çalışmaları,  belli bir aşamanın sonrasında, müzenin görkemli yapısı kendisini göstermeye başladı. Gaziantep Kalesi yakınlarında, yıkılan askeri lojmanların yerine kurulan müze, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacak.

Müzede ayrıca diorama kısımlarıyla sosyal donatılardan oluşan bölümler yer alacak. Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığın sergilemesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi, yağlı boya tekniğiyle yapılacak. 12 dönüm üzerinde kurulacak olan müze, kademeli geçişlerle 1133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak hatta içinde hissettirecek.

Panoramaya giriş, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda da etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacak, panoramaya ulaşana dek, hazırlık bölümü ile görsel ve işitsel anlatım teknikleriyle panorama sahnesine hazırlayacak. 
 
Panorama 25 Aralık Müzesi’nin yağlı boya görseline yönelik çalışmalar, Anıtkabir'i çizen ünlü Rus Ressam Aleksander Samsonov tarafından Antalya’da sürdürülüyor.

YORUMLAR 5
  • antepli 5 yıl önce Şikayet Et
    trafik rezalet her tarafta sola dönüşler yasak artik at gözlüğüyle gidiyoruz bu kadar sacma uygulama baska yerde yoktur.
    Cevapla
  • gaziantepim 5 yıl önce Şikayet Et
    müze yapılması güzel arkadaşın dediğine katılıyorum gaziantep yolları hep yamalı dar ve trafik çok düzensiz yollarına acil çare bulunması lazım özellikle en merkezi olan eski çarşıdan ordu caddesi binevler yolu üzeri seke seke bir hal oluyoruz yetkililerimizden bu duruma çare bulmalarını rica ediyorum.
    Cevapla
  • erdinç 5 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep 'te trafik sorunu vardır ve bunu çözmek yerine fatma şahin kendi reklamına para harcıyor.. Bir beylerbeyi kavşağı yaptılar.. değişen hiç bir şey yok daha da kötü oldu.. Koskoca antep te bir tane yonca kavşak yok.. her yer ışık dolu..
    Cevapla
  • Yorumsuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Müze yapılması gerçekten çok güzel ama Antep trafiği rezalet durumda yollar çok dar ve köprülü kavşak sayısı çok az yolları söylemeye zaten gerek yok resmen arabadan zıplaya zıplaya gidiyorum
    Cevapla
  • İdris Karaca 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir müzede Kahramanmaraş'a yapılsa istiklal
    Cevapla