Konut alacaklar dikkat! Yüzde 1'in altına inebilir

Başbakan Binali Yıldırım'ın konutta stokları eritmek üzere başlatılacağını açıkladığı konut kampanyasında ilk detaylar belli oldu. Kampanya kapsamında yüzde 1 ve altı faiz oranlarının uygulanması planlanıyor.

Konut alacaklar dikkat! Yüzde 1'in altına inebilir
Konut alacaklar dikkat! Yüzde 1'in altına inebilir
GİRİŞ 07.05.2018 16:32 GÜNCELLEME 07.05.2018 16:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım Ziraat Bankası'nın konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik bir kampanya başlatacağını duyururken, bankacılık kaynakları Ziraat Bankası ve sektörün önde gelen bankalarının da yer alacağı bir eylem planının bir kaç gün içinde açıklanacağını söyledi.

YÜZDE 1 FAİZ

Söz konusu kampanya kapsamında şu anda sektörde ortalama yüzde 1.25 seviyelerinde olan, hatta bazı bankalarda yüzde 1.35 seviyelerine kadar çıkan konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1 civarına çekilmesi bekleniyor.

Sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, konut kredi faizleri 8.5 yılın zirvesinde seyrediyor.

"ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR"

Konuya yakın bir kaynak, "Düşük bir faiz oranı olacak. Yüzde 1 civarı olacak. Yüzde 1'in altında bir rakam da belirlenebilir ancak henüz belirlenmedi. Şu anda üzerinde çalışılıyor" dedi.

BÜYÜK BANKALAR DA YER ALMAK İSTİYOR

Bir başka kaynak da sektörün büyük bankalarının da projede yer almak istediğini belirtti. Bugün Türkiye Bankalar Birliği'nin genel kurulunda konuşan Yıldırım da Ziraat Bankası'nın konut sektöründe stokları azaltmaya yönelik bir kampanya başlatacağını duyurmuştu.

Genel Kurul'un ardından başbakanla bir araya gelen bankacıların konuyla ilgili detayları görüştüğü belirtiliyor.

YORUMLAR 8
  • sessizlik 5 yıl önce Şikayet Et
    0.80 ile alamamisiz 1 ile nasil alalim...en berbat bir daire 200 binden baslayan fiyatlarla satiliyor...200 bine satilan daireleri ben sahsen begenmiyorum..oda siradan bir muhitte olmasina ragmen 200 den basliyor...azcik lukus semt oldugu zaman ayni ayarda 1 daire 500 bin...bizim sikintimiz faiz degil...gorgusuz insanimiz...
    Cevapla
  • Faiz hani haramdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Konut balonu okadar sistiki patlamak üzere hükümet müteahhitlerin elinde kalan daireleri satılması için çözüm arıyor konut faizin %1ve altına dusursen nolur ev fiyatları uçuk fiyat kimse cesaret edip ev alamıyor 2500tl maaşla
    Cevapla
  • vatandaş M. 5 yıl önce Şikayet Et
    faiz düşürsünler ancak.. fiyatta müteahitler neden indirim yapmıyorlar ısrarla 100 bin liralık eve 600 bin lira 1 milyon istemem vicdansızlık değil midir. Eğer gerçekten bu işe bir çözüm aranıyorsa fiyatlarda indirim yapılmalı balon ancak bu şekilde söner. Yoksa şişen bu balonun patlaması kaçınılmaz olur. Bunun da ekonomiye vereceği zarar ile yola cıkarsak.. düşünmesi bile korkunç...
    Cevapla
  • okan 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık ne zaman uygulanacaksa uygulansın yakinda daire alacam çünkü :))
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 5,5-6 yıl önce konut kredisi çektim. 0,85 oranından ödeme yapıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle