İşte Atatürk Havalimanı yerine yapılacak o proje!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu İstanbul Atatürk Havalimanı arazisine yapılacak 'Millet Bahçesi' projesi ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Projenin kalbinde çevresi ağaçlandırılmış olan büyük bir gölet olacak. Pistler yürüyüş yolu olarak korunurken temalı parklar, oyun ve aktivite alanları yer alacak.

İşte Atatürk Havalimanı yerine yapılacak o proje!
İşte Atatürk Havalimanı yerine yapılacak o proje!
GİRİŞ 03.06.2018 06:39 GÜNCELLEME 03.06.2018 09:54
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim’de taşınacak İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ yapılacağını açıklamasının ardından ilgili kamu kurumları harıl harıl çalışmaya başladı. İstanbul Florya’daki devasa büyüklükteki arazi için projeler çizilmeye başlandı. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı’nın ilgili birimleri de önerilerini proje haline getirmeye koyuldu. 11.7 bin dönümlük havalimanı alanına yapılacak Millet Bahçesi’ne yönelik ilk kareye ulaşıldı. 

Projenin ilk çizimine göre dikkat çeken havaalanı pistlerinin yürüyüş parkurları olarak düzenlenmiş olmasıydı. Kimi binalarının kongre alanı, müze, sergi salonları için korunduğu gözlenirken parkın tam ortasında büyük bir gölet planladığı da ortaya çıktı. Ağaçlandırılacak olan bölgenin içinde botanik parklar, çocuk oyun alanları, organik tarım bahçeleri gibi farklı aktivitelerin yapılacağı bölümler olması da dikkat çekti. Yakın çevresinde 5 milyon insanın yaşadığı ‘Millet Bahçesi’ için çizilen ilk projede metro ve otoparkların da parka entegre edildiği görüldü.

 

 

11 BİN 700 DÖNÜM

Bakırköy, Yeşilköy Yeşilyurt, kulesi Florya ve Sefaköy semtleri arasındaki Millet Bahçesi, benzer parklarla karşılaştırıldığında dünyanın 3’üncü büyüğü olacak.

YORUMLAR 28
  • tayfun 5 yıl önce Şikayet Et
    1.si ibb florya tesislerinde oldugu gibi park ucreti yuksek olmasin 2.si mutlaka pistin bir kismi sivil havacilik show amacli hobi havacilik faliyetleri olsun 3.kuru beton park olmasin 4.mutlaka batidaki ornekleri gibi bir park model alinsin mimari dunyaca iyi bir mimar olsun 5.mutlaka luna park olsun dev bir donme dolap ingilteredeki gibi 6.florya ibb ve yanindaki devlet hava meydanlari tesisisi ile birlestirilsin ve alan denize kadar olsun 7.yeni kapi etkinlik alani gibi sadece agac olup kuru park olmasin mutlaka 7gun 24 saat yasanan bir yer olsun acik hava sinema tiyatro vb
    Cevapla
  • Burak 5 yıl önce Şikayet Et
    Florya tesislerinde 1 saat 1 lira 3 saat 5 lira 5 saat 7 lira otopark nesi yüksek?
    Cevapla
  • Vatanperver 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde yapılırsa gerçekten, çok hoş ve marka olacağına inanıyorum. ABD'nin Central Park'ı gibi. Sonuçta daha büyük ve daha yeni olacak, neden muhteşem olmasın ki?
    Cevapla
  • 12 şubat 5 yıl önce Şikayet Et
    bisiklet yolu da var mı
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ortasında göle gerek yok bence. Bolca yeşil alan çocuklar ve gençlerin oyun oynayabileceği yakan top, futbol, voleybol güreş kovalamaca vs. Büyükler içinde mangal yapacak, oturacak yürüyecek alan lazım. Gölet yer israfı bence.
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Göl iyidir
    Cevapla
  • Muttaki 5 yıl önce Şikayet Et
    Su güzelliğe güzellik katar, israf olarak bakmayın. Orada ördekler, kuğular, pelikanlar yüzecek. Balıklar yaşayabilecek. Gölet olsun, parkı tamamlayacak bir şey olur.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    tam kıyısına denk gelen yere deniz doldurulsun dahada alan genişletilsin genişleyen yere dubaideki gibi yapay plajlar yapılsın.ve halkın ulaşabileceği kavuşabileceği nitelikte olsun.buda ak partinin cumhuruna en güzel hediyesi olsun.çok teşekkür ederim.doğayı çok seven biri olarak çok mutlu oldum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle