Yayla evleri de İmar Barışı kapsamında!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yaylacıların en büyük sorunu haline gelen yayla evlerinin yıkımı, uygulanan cezai işlemler ve yayla evlerine elektrik bağlatamamak gibi problemlerin İmar Barışı kapsamına alındığını müjdeledi.

Yayla evleri de İmar Barışı kapsamında!
Yayla evleri de İmar Barışı kapsamında!
GİRİŞ 11.06.2018 14:40 GÜNCELLEME 11.06.2018 14:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milletvekili Öztürk, İmar Barışı kapsamında, imar kanununu nedeniyle yayla evlerinin yıkım kararının, tahsil edilemeyen idari para cezaların iptal edileceği gibi artık yayla evlerine elektrik de bağlanabileceğini açıkladı. 

Karadenizli yaylacıların da beklentilerini karşılayan İmar Barışıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Giresun Milletvekili ve Milletvekili Adayı Sabri Öztürk “Mecliste çıkarılan son kanunda Giresun ve Karadeniz’deki yaylacılarımızın da beklentileri yerine getirildi. Yaylacılarımızın büyük bir  problemini bölge milletvekillerimizle birlikte çözme iradesi gösterdik. Bu kanunla birlikte gerek Giresun, gerekse Karadeniz’deki yaylacılarımızın da büyük bir sorunu çözülmüş oldu.

 

 

İmar Barışı kapsamında  imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek Yapı Kayıt, belgesiyle  vatandaşlarımızın imar sorunları çözülecektir. 31 Aralık 2017 tarihinden önce  ruhsatsız  veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış yaylalar, meralar (kırsal) ve kentsel alanlardaki  tüm yapılar İmar Barışı kapsamındadır. Sadece, Tarihi İstanbul Yarımadası, sahil şeridi ve Gelibolu  tarihi alanda belirlenen yerler kapsam dışında tutulmuştur. Bunun dışındaki yerler yaylalar ve meralar da İmar Barışı kapsamındadır” dedi.

İMAR BARIŞI'NDAN YAYLACILAR NASIL YARARLANACAK?

İmar Barışı kapsamında yaylacıların nasıl faydalanabileceğini de açıklayan Milletvekili Öztürk, şunları söyledi:

“İmar Barışı için e-devlet üzerinden başvurulabileceği gibi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat yapmaları gerekmektedir. Kanunda yer aldığı gibi arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden hesaplanan bedelin konutlarda yüzde 3’ü, ticarette yüzde 5’i kadar bir bedel ödeyerek Yapı Kayıt belgesi alabileceklerdir. Bu yapı Kayıt belgesiyle imar kanunundan dolayı bu güne kadar alınmış olan yıkım kararları, tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilmiş olacaktır.

Bununla birlikte özellikle Giresun’da yayla evlerine elektrik bağlatma sorunu da ortadan kalmış olacaktır. Dolayısıyla  yayla evlerine elektrik bağlamak istemeyen enerji firmalarının yasal engeli de ortadan kalkmıştır.Aynı zamanda Yapı Kayıt sahipleri kendi mülklerini ekonomik değer olarak gösterebileceklerdir.”

Öztürk, bundan sonra yapılacak yayla evlerinin kapsam dışında tutulduğunu da hatırlatarak mağduriyet yaşanmaması için ev yapacakların ilgili birimlerden izin alınması konusunda uyarılarda bulundu.

YORUMLAR 7
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    rezilliğe bak ğüzelliği nasılda hiç etmişler.
    Cevapla
  • can 5 yıl önce Şikayet Et
    yaylaya ev yapana hayvancilik yapma sarti getirilmeli oralar tatil koyune donustu resmen nasilsa arazi bedava
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet de seçim uğruna onay verdikten sonra halk yapar.
    Cevapla
  • Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hala yayalalarda yeni evler yapılıyor. Yetkililer yeni ev yapılmasına müsade etmemeli....
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaylayı mahv etmişler ha İstanbul'daki bir şehir ha öyle bir Yayla ne farkı kalmış ki baştan aşağı Rezalet olmuş
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaylalarımızın hali berbat.Yaylacı bir insan olarak söylüyorum bunu.35 yaşımdayım çocukluğum ve gençliğim yaz aylarında yaylada geçti ve hep elektiriğimiz vardı.Ama benim çocukluğumda ve gençliğimde yaylarda beton evler ve apartmanlar yoktu.Artık yaylalar beton evler ve apartmanlardan geçilmiyor.Dağlar köstebek yuvasına döndü.Elini kolunu sallayan ev yapıyor.Eskiden yaylacılık vardı her evin altında ahır ahırda da küçük veya büyük baş hayvan olurdu.Şimdi yok ne insan ne de hayvan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle