"Tünel Akvaryum" için ilk kazma vuruldu

Trabzon'da su altı canlılarının tanıtılması ve alternatif turizme katkı sağlaması amacıyla Ortahisar Belediyesince yapılacak 196 metrelik "Tünel Akvaryum"un çalışmalarına başlandı.

"Tünel Akvaryum" için ilk kazma vuruldu
"Tünel Akvaryum" için ilk kazma vuruldu
GİRİŞ 12.06.2018 15:59 GÜNCELLEME 12.06.2018 15:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ortahisar Belediyesinin su altındaki canlıların tanıtılması ve bölge turizminde alternatif oluşturulması amacıyla tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasına kuracağı "Tünel Akvaryum" için ilk kazma vuruldu. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, yüklenici firmanın gerekli zemin etütlerini tamamlamasının ardından, Tabakhane Vadisi'nde tünel açma çalışmalarına başlandığını belirtti.

Yüklenici firmaya 30 Nisan'da iş yeri teslimi yapıldığını aktaran Genç, "Yüklenici firma gerekli jeolojik etütleri yaptıktan sonra tünel açma çalışmalarına Tabakhane Vadisi'nde başladı. İhale sözleşmesinde tünelin açılmasıyla ilgili iş süresini 240 gün olarak belirledik. Sözleşme bedelimiz ise 7 milyon 749 bin liradır. " ifadesini kullandı.

Genç, akvaryum kısmının inşaatına tünel inşaatı tamamlandıktan sonra başlanacağını, yatırımcı firmalarla görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Tünelin tamamlanmasının akabinde 6 aylık bir süreçte de akvaryumun imalatlarının tamamlanmasını öngördüklerine dikkati çeken Genç, "Allah nasip ederse ilk defa bölgemizde böyle bir projeyi hayata geçireceğiz. Çok önemli ve maliyeti yüksek bir proje. Birtakım teknik incelikler gerektiriyor ama bu konuda hem teknik olarak hem de finansal olarak kendimizi yeterli hissediyoruz. Projemizi hayata geçirdiğimizde sadece Ortahisar için değil, Trabzon için de simge bir proje olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Tünel Akvaryum ile ayrı bir çekim ve cazibe merkezi oluşturacağız"

Genç, bölge illeri arasında da bir farklılık yaratılmış olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Akvaryum, Karadeniz Bölgesi için bir ilk olma özelliği taşıyor. Türkiye'de de ilk defa yer altında bir akvaryum yapılacak. Türkiye için de bu anlamda bir ilk olma özelliğini taşıyor. Dünyada da benzeri yok sanırım. Zağnos ve Tabakhane vadilerini 180 metre uzunluğunda bir tünelle yer altından birleştireceğiz. Turistleri şehir içine çekecek ve şehir içinde daha çok zaman harcamalarını sağlayacak bir proje oldu. Tünel Akvaryum ile ayrı bir çekim ve cazibe merkezi oluşturacağız."

Ziyaretçilerin Trabzon'da daha fazla kalmasını ve şehir içinde daha fazla vakit geçirmelerini istediklerini kaydeden Genç, Tünel Akvaryum'un da buna dönük bir proje olduğunu belirtti.

Genç, deniz kenti Trabzon'da böyle bir projenin olmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Deniz şehriyiz ama maalesef birkaç balık türü dışında hiçbir balığı tanımıyoruz. Balıkçılıkla ünlü Trabzon'da deniz canlılarını tanıtacak, teşhir edecek bir akvaryum yok. Bu eksikliği gidermek için Tünel Akvaryum inşaatına başladık. Yapacağımız akvaryumla, vatandaşlarımızla her türlü deniz canlısını buluşturacağız ve deniz canlılarıyla ilgili insanlarımızda bir bilinç ve farkındalık oluşturacağız."

YORUMLAR 12
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    trabzonda yapılması gereken trafik , otopark gibi öncelikli sorunlar varken boş işlerle uğraşıyorlar... tr
    Cevapla
  • Cesars 5 yıl önce Şikayet Et
    Değişik güzel vatandaş gider gezer eğlenir çocuklar balıkları tanor sever iyi yapılsın
    Cevapla
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Birazda giresuna el atin orduyla trabzon arasinda sıkıştı kaldı bizde faydalanalim halkimiz ekmek yesin turizm canlansin yeter artik
    Cevapla
  • Mikail 5 yıl önce Şikayet Et
    tamam iletirim
    Cevapla
  • Gaci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya gümüşhane :)
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    O tinel akvaryum mutemelen guclendirilmis camdan olacak peki bir laza olursa arac carparsa nolucak
    Cevapla
  • MURAT 5 yıl önce Şikayet Et
    DAŞ DÜŞEBİLİR AYI ÇIKABİLİR OLASILIĞIDA VAR.YA YILDIRIM ÇARPARSA.YADA GODZİLLA SALDIRIRSA.MASRLILARDA SALDIRABİLİR.UÇAK BİLE DÜŞEBİLİR...EE OZ AMAN HEPSİNİN İHTİMALİ VARSA YAPMAYALIM HATTA yaşamayalım
    Cevapla
  • hlt01 5 yıl önce Şikayet Et
    olasılığı düşük ayrıntılarda bogulmak bu olsa gerek
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    ne bilgi be akıl dışı...
    Cevapla
  • alsancak 5 yıl önce Şikayet Et
    tıpkı Kılıçdaroğlu nun deprem olur da deniz taşarsa marmarayin içine su dolacak dediği gibi
    Cevapla
  • Retro 5 yıl önce Şikayet Et
    Ölürsün en fazla. Kafana takma.
    Cevapla
  • çorumlu 5 yıl önce Şikayet Et
    aman allahım bu ayrıntıyı nasıl atladı koskoca ülke. durun hemen durdurun bu projeyi. hiçbirimizin göremediği ayrıntıyı görmüş mesutto.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle