Son rakam açıklandı: 1 milyonu geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözecek olan 'İmar Barışı'na iki hafta içerisinde rekor bir katılımla 1 milyondan fazla kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Son rakam açıklandı: 1 milyonu geçti
Son rakam açıklandı: 1 milyonu geçti
GİRİŞ 22.06.2018 09:32 GÜNCELLEME 22.06.2018 09:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki iki hafta önce ilk başvuruların alındığı 'İmar Barışı'na ait son rakamları paylaştı.

BAYRAM SONRASI REKOR KATILIM

 

Bayram sonrası düzenlemeden yararlanmak isteyen konut ve iş yeri sahibi vatandaşların sayısında rekor bir artış yaşandığına vurgu yapan Bakan Özhaseki, İmar Barışı'na başvuru sayısının iki hafta içinde 1 milyon 38 bin 655 rakamına ulaştığını kaydetti.

BEDELİNİ YATIRAN BELGESİNİ ALACAK

Vatandaşın başvurusunu yaptıktan sonra konutlarda yüzde 3, iş yerlerinde ise yüzde 5 oranındaki bedelini de yatırdığında belgesine kavuşacağını belirten Bakan Özhaseki, böylece vatandaşların kaçaklık durumundan, devletle ihtilaflı olmaktan ve cezalardan kurtulacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ali veli 5 yıl önce Şikayet Et
    imarsız yaşıyormuşuz. bütün kaçak yapılar resmileşti.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bende başvuru için gittim 10 bin lira çıktı Allah ınızı severseniz bu nedir ne biçim af ben fabrika işçiyim annem dul maaşıyla geçiniyor biz bu parayı nasıl ödeyeceğiz bir ak partili olarak el insaf diyorum başvuru çok dogru dur ama yaptıran yok çünkü bunu yaptıracaklar fakir kesim bu paraları nasıl ödeyecekler paraları görenler vazgeçiyor lütfen bu konuyu düzeltelim nurdan sayın yetkililere sesleniyorum
    Cevapla