AB ve Rusya'dan Türk Akımı hamlesi!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, ABD'de 'Türk Akımı' ve 'Kuzey Akımı-2' boru hattı projelerini görüştü.

AB ve Rusya'dan Türk Akımı hamlesi!
AB ve Rusya'dan Türk Akımı hamlesi!
GİRİŞ 27.06.2018 09:21 GÜNCELLEME 27.06.2018 09:21

Rusya Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Washington'da bir araya gelen iki yetkili, Türk Akımı ve Kuzey Akım-2 boru hatlarının yanında, doğalgazın Ukrayna üzerinden  transit geçişini de ele aldı.

Açıklamada, "Taraflar Rusya ve AB´nin enerji alanındaki işbirliğini görüştüler. Özellikle Rus doğalgazının Ukrayna üzerinden transitine ilişkin mevcut durum ele alındı. Aynı zamanda görüşme sırasında doğalgaz transit güzergahının çeşitliliğine ve AB´nin enerji güvenliğinin artmasına yönelik Kuzey Akım-2 ve Türk Akımı ortak altyapı projelerinin gelişmesine dikkat çekildi" denildi.

Daha önce, tarafların Rusya, Ukrayna ve AB´nin katılımıyla üçlü görüşmelerin yapılma olasılığını da değerlendirecekleri belirtildi.

Avrupa Komisyonu taraflara Ukrayna doğalgaz transitine ilişkin durumu 2019 yılında on yıllık ikili anlaşmanın sona ermesinin ardından gözden geçirmeyi önerdi.