Sadece 15 günde yüzbinlerce kişi bu yolu kullandı

Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir'deki 35 projesinden birisi olan Sabuncubeli Tünelleri, 11 Haziran'da açıldı. Ramazan Bayramı'ndan hemen önce açılan ve ücretsiz olan tünellerden 15 günde 600 bin aracın geçtiği açıklandı.

Sadece 15 günde yüzbinlerce kişi bu yolu kullandı
Sadece 15 günde yüzbinlerce kişi bu yolu kullandı
GİRİŞ 27.06.2018 12:01 GÜNCELLEME 27.06.2018 12:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde, 2011 yılında İzmir'den milletvekili adayı olduğu sırada açıkladığı 35 proje arasında, Sabuncubeli Tünelleri de yer aldı. Hem İzmir-Manisa arasındaki ulaşım süresini 15 dakikaya indiren, hem de yolun en zorlu bölümünün kolayca geçilmesini sağlayan tünellerdeki tüplerin uzunluğu da 4 bin 70 metre olarak planlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın çıktığı ihaleyle, 2011 yılının Eylül ayında yap-işlet-devret modeliyle projeye başlandı. Ancak daha sonra tüneller, kamu kaynaklarıyla yapıldı. Projedeki 4 bin 70 metre uzunluğundaki iki tünel ile 2 bin 530 metrelik bağlantı yolları tamamlandı. Projenin bitirilmesiyle Sabuncubeli'ndeki yüzde 9,5 olan eğim, tüneller sayesinde yüzde 1,5'e inerken, 14 viraj da ortadan kalktı. 9 Eylül 2017 tarihinde iki ucu birleştirilen tüneller, son düzenlemelerin yapılmasının ardından 11 Haziran 2018 tarihinde, Başbakan Binali Yıldırım tarafından kullanıma açıldı. Başbakan Binali Yıldırım, 1957 model Plymouth Savoy marka gümüş renkli klasik otomobilin direksiyonuna geçti ve tüneli ilk geçen kişi oldu.

600 BİN ARAÇ GEÇTİ

Açılış töreninden sonra hizmete alınan tünellere sürücüler yoğun ilgi gösterdi. RamazanBayramı'nın hemen öncesinde hizmete girmesinin de etkisiyle, tünellerden 15 günlük süre içerisinde toplam 600 bin araç geçti. Her geçen gün de tünellerin kullanımının arttığı açıklandı.

Son dakika: Sadece 15 günde yüz binlerce kişi bu yolu kullandı!

HIZ SINIRI KONUSUNDA SÜRÜCÜLERE MÜJDE

Bu arada, tünellerin açılışından sonra, proje aşamasında planlandığı şekliyle tünel içindeki hız sınırı saatte 70 kilometre olarak belirlendi. Bu durum karşısında sürücülerden gelen öneri ve eleştirilerden sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bu konuda çalışma başlattı. Önümüzdeki günlerde, hız sınırının yükseltileceği öğrenildi. Bu arada sürücülere bir de uyarı yapıldı. Diğer tünellerde olduğu gibi bu tünellerde de hız sınırlamasına uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

Son dakika: Sadece 15 günde yüz binlerce kişi bu yolu kullandı!

YORUMLAR 3
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • KahramanMaraşlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Yanarım yanarım da bu hizmetleri en çok da nankör muhalefet kullanıyor ona yanarım.
    Cevapla
  • ismail 5 yıl önce Şikayet Et
    güle güle tayyip diyenler,Tayyibe sövenler,onun seçmenlerine aptal diyenler bu tüneli kullanmasın.Eğer bu tünelden geçerlerse onlar paralarını ödesin öyle geçsinler.
    Cevapla