Doğu’nun en büyük parkının temeli atıldı

Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük parklarından birinin temeli Malatya’da atıldı. Malatya'da askeri tesislerin bulunduğu İnderesi Vadisi'ndeki 900 dönümlük alana, bölgenin turizm hizmetine katkı sağlayacak tabiat parkı inşa ediliyor.

Doğu’nun en büyük parkının temeli atıldı
Doğu’nun en büyük parkının temeli atıldı
GİRİŞ 12.08.2018 18:50 GÜNCELLEME 12.08.2018 18:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İnderesi mevkiinde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığı'ndan devrolan 900 dönümlük alanda yapacakları Beydağı tabiat parkının birinci etabının temelini atmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Yeşil alanların Malatya’da artırılıp, korunup ve gelecek nesillere aktarılmasının Malatya Büyükşehir Belediyesinin amaçlarından birisi olduğunu belirten Polat, “Şehrin gelişmişliği kişi başına düşen yeşil alan sayısıyla ölçülüyor.

Bu anlamda ilçe belediyelerimizle el ele vererek Malatya’mızın dört bir tarafında yeşil alanlar ve parklar yapmaktayız. Bu süreçte kamu kurum ve kuruluşlarımızın desteği de bizim için önemli. 900 dönüm olan Beydağı Tabiat Parkımızın birinci etabını çok kısa bir zamanda Malatyalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Birinci etap 100 dönümlük bir alandan oluşuyor. Doğu’da Beydağı Tabiat Parkı ile Turgut Özal Tabiat parkı, batıda ise Beylerderesi parkımızla Malatya büyük parklara sahip olacak” şeklinde konuştu. 

BÖLGENİN YEŞİL ALANI OLACAK

Polat, "Projede kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, idari bina, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık spor alanları, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları, mescit, büfeler ve tuvaletler bulunuyor. Aktivite alanı dışında kalan bölüm yeşil alan olarak tasarlandı. Bu kısımda, gül, ıhlamur, çınar, yeşil kayısı adı verilen mini meydanlarda olacak. Ayrıca kokulu bitki merkezleri, wi-fi erişimi ile usb şarj noktaları, koşu ve bisiklet parkuru ile bir amfi tiyatro da inşa edilecek" diye konuştu. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR 4
  • Baran 5 yıl önce Şikayet Et
    Fabrika yapın istihdam açın millet aç işsiz parklara harcanan paranın haddi var hesabı yok
    Cevapla
  • VAN Lİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Malatya her şey ye laik tir
    Cevapla
  • Hakkari li 5 yıl önce Şikayet Et
    Agac cok onemli keske trnin her yeri agaclandirilsa vatanim benim
    Cevapla
  • Vanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun insallah....Malatya da Malatyanın insanı da çok iyi .
    Cevapla