Müjde geldi! Mesafe 80 dakika kısalıyor

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı çalışmalarındaki son durum havadan görüntülendi. Kaynarca tren istasyonun gece havadan çekilen ışıl ışıl görüntüsü kartpostallık manzaralar oluşturdu.

GİRİŞ 05.10.2018 09:57 GÜNCELLEME 05.10.2018 10:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gebze-Haydarpaşa arasında yapımı devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan banliyö hattı havadan görüntülendi. Havadan görüntülenen hatta Marmaray’a entegre olacak Haydarpaşa garına yakın kısımda çalışmaların devam ettiği görüldü. 

 

 

 

Köprülerin ve viyadüklerin yapımına devam edilirken, hattaki raylar Pendik’ten Söğütlüçeşme istasyonuna kadar birleştirildi. Tren raylarında son kontroller yapılırken, işçilerin de istasyonların inşaatlarında titizlikle çalışmalarına devam ettiği görüldü. Kullanılmakta olan Kaynarca tren istasyonu da gece havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde ışıl ışıl beliren istasyon kartpostallık görüntüler oluşturdu. 

Yol 80 dakika kısalacak 

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi ve Marmaray’la entegre olan hattın Halkalı-Sirkeci hattının Haydarpaşa-Gebze hattıyla birleştirilmesiyle Halkalı-Gebze arasındaki uzaklık 185 dakikadan 105 dakikaya inecek. 42 duraktan günde 1.5 milyon yolcu taşınacağı tahmin ediliyor. Marmaray’la birleşerek İstanbul’u boydan boya geçecek hattın açılmasıyla İstanbul trafiği ve metrobüslerdeki yoğunluğun hafiflemesi bekleniyor. Hattın çalışmaya başlamasıyla mevcut boğaz köprülerinin de yükünün azalması hedefleniyor.

Halkalı-Sirkeci ve Söğütlüçeşme-Gebze arasındaki banliyö hatları, İstanbul-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesine entegrasyon için kapatılmıştı. Marmaray’ın yapılması ile Ankara’dan İstanbul Pendik’e kadar gelen tren yolu, Marmaray entegrasyonu sayesinde Halkalı’ya kadar uzayacak. 

YORUMLAR 4
  • Derya Hatun 5 yıl önce Şikayet Et
    Pendik çok çirkin olmuş bugün oradan geçtik. Böyle imar izni mi verilir.
    Cevapla
  • temel 5 yıl önce Şikayet Et
    açılış tarihi ne zaman yazmıyo gene hızlı tren Haydarpaşa ya kadar gelsin razıyız
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok gecikmişti, hizmete açıldığında trafiğe ciddi katkısı olacak.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet serseri minübüs ve otobüs şoförlerinden kurtulacağız.
    Cevapla