Bu ilçe 7'nci kez taşınıyor

275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde sona yaklaşılırken, baraja su ile buluşmasıyla bölgedeki 4 köyde sular altında kalacak. 150 yıllık tarihinde Yusufeli ilçesinin 7. kez taşınacağı ifade ediliyor.

Bu ilçe 7'nci kez taşınıyor
Bu ilçe 7'nci kez taşınıyor
GİRİŞ 01.12.2018 11:10 GÜNCELLEME 01.12.2018 11:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapımı süren Yusufeli Barajı, ilçe merkezi ve 4 köyü sular altında bırakacak. 150 yıllık tarihinde 6 defa yeri değiştirilen ve 7. defa taşınmaya hazırlanan Yusufeli’nde geri sayım başladı.

 

 

Mezarlar taşınmaya başladı

Yansıtıcılar Mevkii’ndeki yeni yerleşim yeri için başlatılan alt yapı çalışmalarında sona gelindi. Alt yapı yatırımları ile bin 638 konut inşaatının planlandığı yeni yerleşim yerine mezarlar taşınmaya başladı.

 

 

Gövde yüksekliği 100 katlı gökdelene eş değer olacak

Baraj inşaatında 440 metre temel kotundan başlanarak 715 metre kotuna yükselecek olan 275 metrelik gövde inşa edilecek.

Gövde yüksekliği 100 katlı bir gökdelene eş değer olacak Yusufeli Barajı'nda, Artvin'den Edirne'ye 13 metre platform genişliğinde beton yol veya 120 metre karelik 60 bin adet konutun inşa edilebileceği 4 milyon metreküp beton kullanılacak.

2.5 milyar liraya mal olacak

Günde 7 bin metreküp beton dökümünün 3 hava hattı ile taşımalı olarak sürdüğü baraj projesinde gelecek yılın yarısından itibaren su tutulmaya başlanacak, 2020 yılında ise elektrik üretimine geçilecek. 2130 milyon metre küp su depolanacak ve 2.5 milyar liraya mal olması planlanan proje ile günlük 3 milyon lira elektrik enerjisi geliri elde edilecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • MUHARREM 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşallah devletin mi özel sektör mü yapıyor yusufeli barajını aslında artvin de taşınabilir di gereksiz bir yer cografi olarak
    Cevapla
  • Memo 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet para kazanıyor? Komik bir terim. Devlet para basıyor. Dağıtıyor topluma. Sonra topluyor. Ne kadar verirse o kadar da geri döner. Yani önemli olan şark dönsün. Almanya cok veriyor ve cok alıyor ve sonunda zenginiz diyor. Önemli olan üretmek icat etmek ve çağ atlamak bilimde.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah en kısa zaman da hayırlısıyla biter. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Kazadan beladan korusun.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tür projelerde proje maliyetinin geri dönüş süresi önemlidir. yap işlet devret gibi olamaz... kira garantisi olmaz... 1 yılda 1 milyar 95 milyon tl... 3 yılda 3 milyar 285 milyon tl...3 yılda 785 milyon kar... 40 yıl kira garantili yuvacık barajına 4,5 milyar dolar akıtan siyasetçilerden sonra yapılan en akıllı iş...
    Cevapla
  • Osman KARAHAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Yusufeli denilince akla; içinde cezaevi olmayan, insanı adli suç işlemeyen (Ara sıra seven aşıklar birbirine kaçar ama aile büyükleri uzatmadan barışırlar) halkı gayet mütedeyyin, vatansever, içinden İstanbul'a hiç kimseye nasip olmayacak 3 dönem bld başkanlığı yapmış Sn.Kadir Topbaş Bey'i çıkarmış,uzun yıllar Ak Parti hükumetinde bakanlık yapmış Sn.Faruk Çelik Bey'i çıkarmış, turistik "Barhal Köyü" ve Barhal vadisiyle meşhur bir ilçe akla gelir..Buradan görevde olduğu sürece ilgisini ve yardımını Yusufeli'mizden hiç ayırmamış ümmetin iftiharı sevgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a en kalbi teşekkürlerimiz olsun.
    Cevapla
  • Ardanuçlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Fatin rüştü zorlu beyide unutmamak lazım. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • ASLAN EKŞİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Memlekete Hizmet Edenlerden Rabbim Razı Olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle