Kiracıları sevindirecek düzenleme

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "kira artış oranının TÜFE ile belirlenmesini" öngören maddeye ilişkin "Kiralardaki artış oranı olarak 'ÜFE ve TÜFE'nin ortalaması alınır' veya 'düşük olan kullanılır' şeklinde bir değişiklik yapabiliriz." dedi.

Kiracıları sevindirecek düzenleme
Kiracıları sevindirecek düzenleme
GİRİŞ 08.12.2018 10:47 GÜNCELLEME 08.12.2018 11:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri yapıldı.

 

 

Teklifin, kira bedelinin belirlenmesinde Tüketici Fiyat Endeksi'nin artış oranı olarak belirlenmesine yönelik Türk Borçlar Kanunu'nun 344. maddesinin değiştirilmesini öngören maddesi müzakere edildi.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, teklifin söz konusu maddesinin hem kiracıyı hem de gayrimenkul sahiplerini gözetmesi gerektiğini vurgulayarak, burada yetkinin Hazine ve Maliye Bakanlığı veya Cumhurbaşkanlığına devredilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Teklif sahibi, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız "TÜFE ve ÜFE oranlarındaki artış oranlarının yıllara ve dönemlere göre farklılık gösterebileceği" yönündeki tespitlerini ve önerilerini haklı bulduğunu söyledi. Altunyaldız, "Kiralardaki artış oranı olarak 'ÜFE ve TÜFE'nin ortalaması alınır' veya 'düşük olan kullanılır' şeklinde bir değişiklik yapabiliriz. Teklifimizin bu maddesinin, Genel Kurula kadar bu şekilde kabul edilmesini öneriyorum. Bu madde üzerinde önerge için çalışarak Genel Kurula gelmek isteriz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • emekli memur 5 yıl önce Şikayet Et
    1 yıldır kira alamıyorum,mahkemelerde uğraşmak istemiyorum,bunada bir çözümünüz olacakmı?
    Cevapla
  • Mikail 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün zamları tefe tüfeye göre yapın devletin kendi elinde olan vergi resim harçları da buna göre yapalım. Öyle kafamıza göre hareket değil de herkese eşit şekilde yapalım.
    Cevapla
  • F.Ç 5 yıl önce Şikayet Et
    Kira belirleme kriterleri belirlenir ve milli emlak müdürlükleri tarafından da rapor eşiliğinde kiralama sözleşmeleri yapılırsa çok güzel şeyler olur bu ülkede lütfen bunlar yapılsın. milletvekili maaşı gibi kira alanlar var bu ülkede işyeri kiralarından küçücük dükkanlardan
    Cevapla
  • ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Mantık ve bakış açısı çok güzel de , acaba devlet neden vergi va harçları aynı mantıkla artırmayıpta % 24 gibi bir artış yaptı madem dar gelirliyi koruyacaksak.
    Cevapla
  • fiyatlar 5 yıl önce Şikayet Et
    ortalamasıda en az yüzde 15 yapar ben senede yüzde 15 zam alamıyorum ev sahiplerinin Allah gözünü doyursun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle