Bank Asya'nın borcunu silecekti! Satışa çıktı

3 yıl önce kayyum atanan ve satılması halinde Bank Asya’nın borcunu sıfırlayacağı ifade edilen Antalya’nın en büyük alışveriş merkezi Haziran ayında yapılan ihaleden sonuç çıkmayınca yeniden satışa çıktı. Fiyatı yüzde 20 artırılıp internetten de ilan çıkılan dev AVM’ye Samsunlu bir grubun talip olduğu belirtildi.

Bank Asya'nın borcunu silecekti! Satışa çıktı
Bank Asya'nın borcunu silecekti! Satışa çıktı
GİRİŞ 31.12.2018 11:29 GÜNCELLEME 31.12.2018 11:33

2016 yılında kayyum atanan MLC şirketi ile Kadıahmetoğulları A.Ş'ye ait Antalya’nın en büyük AVM’si MarkAntalya geçtiğimiz Haziran ayında yapılan ihalenin iptal edilmesinin ardından bu sefer de internet üzerinden satışa çıkarıldı.

 

 

1.5 milyar TL isteniyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından FETÖ'den el konularak kurumun bünyesine geçirilen Bank Asya'nın piyasaya kullandırdığı en büyük kredinin teminatı da olan dev AVM için İzmir merkezli bir gayrimenkul firması tarafından çıkılan ilanda istenen rakam da dikkat çekti.

 

 

6 ayda fiyatı 278 milyon lira arttı

6 ay önce ihalede muammen bedeli 1 milyar 278 milyon lira olarak belirlenen AVM’nin fiyatının yüzde 20 arttığı görüldü. Satışa aracılık yapan firma ilanında 278 milyon lira farkla AVM’nin satış bedelini 1 milyar 560 milyon TL olarak yazdı.

Yıllık 168 milyon TL getiri

MarkAntalya için çıkılan ilanın açıklama kısmında AVM'nin yıllık kira getirisi 168 milyon TL olarak ifade edilirken, yatırımcıya ise parasını 6 yılda amorti edeceği mesajı verildi.

Dev AVM'ye Samsunlu grup talip oldu

AVM'yi internet üzerinden satışa çıkaran İzmirli gayrimenkul firması yetkilileri gelen teklifleri mahkeme ve TMSF'ye sunduklarını belirtirken Samsunlu bir grubun AVM’ye talip olarak satın alma için evrak teslimi yaptığını gerekli incelemenin ise sürdüğünü kaydetti.

Bankasya'nın borcunu sıfırlayacak

FETÖ'den el konulan Bankasya'nın kullandırdığı en büyük kredilerden birinin teminatı olmasından kaynaklı TMSF satışın yapılmasını dört gözle bekliyor. Çünkü satışla birlikte elde edilecek gelir Bank Asya'nın TMSF'ye olan borcunu da sıfırlanmış olacak.

160'dan fazla mağaza var

28 adet bağımsız bölüm ve 160'ın üzerinde mağaza ile 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM'de, 2 bin 600 araç kapasiteli otoparkın yanı sıra sinema, spor salonu, modern çocuk eğlence merkezi, geniş teras alanları ve zengin restoran alanları da yer alıyor.

İhale iptal edildi

TMSF tarafından geçtiğimiz Haziran ayında 1 milyar 278 milyon 900 bin lira muhammen bedelle satışa sunulan AVM'nin ihalesine tek katılımcı olarak Ankara'daki Ankamall'ın da sahipleri olan Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. girmiş ancak ihale fon kurulunun değerlendirmeleri sonucunda iptal edilmişti.

Dava geçmişi

Antalya'nın en büyük AVM'lerinden birisi olan MarkAntalya'yı bünyesinde bulunduran MLC şirketi ile Kadıahmetoğulları A.Ş'ye, Antalya 5'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından TMSF 2016 Ekim ayında kayyum olarak atanmıştı. Kadıahmetoğulları'nın büyük bölümü Bank Asya'ya olmak üzere toplam borcu 400 milyon dolara yaklaşırken, çözüm olarak AVM'nin satışına karar verilmişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK