Bakan Kurum: Cumhurbaşkanımızdan tarihi bekliyoruz

2013'te yapımına başlanan Çamlıca Camisi'nin kısa sürede tamamlandığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Açılış tarihi... Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirilecek, Sayın Cumhurbaşkanımızdan uygun gördüğü bir tarihi bekliyoruz." dedi.

GİRİŞ 13.01.2019 13:31 GÜNCELLEME 13.01.2019 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çamlıca Camisi'nde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

 

 

İncelemesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kurum,  camilerin sosyal hayatın merkezinde, insanların buluştuğu mekanlar olduğunu  belirtti.

Kurum, "Mimar Sinan'ın payitahta vurduğu mühürlerden sonra bu dönemde  Sayın Cumhurbaşkanımızın fikir babalığı yaptığı Çamlıca Tepesi'nde 50 bin kişinin  namaz kılabileceği Çamlıca Camisi de bugün bizim dönemimizde de mühür olabilecek.  Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'nı selamlayan Çamlıca Cemisi'ni gezdik." diye  konuştu.

 

 

Projenin hamisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile  getiren Kurum, projeyi İstanbul'a kazandırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  teşekkür etti.

Kurum, "Baktığınız zaman cami içinde sadece ibadet değil, ibadetin  dışında konferans salonları, kültür aktivitelerinin yapılacağı mekanlar, müzeler,  kütüphaneler yer alıyor. Kütüphanelerin içinde çocuklarımızın eğitim alabileceği,  burada hoş vakit geçirebilecekleri, öğrenebilecekleri mekanlar yer alıyor. Bin 50  kişinin aynı anda dinleyebileceği konferans salonumuz var ve gerçekten 7 gün 24  saat bu bölgeye, İstanbul'umuza hizmet verecek bu cami de bu dönemin bir mührü  olarak, inşallah ecdadın bize bıraktığı eserlerin bir benzeri olarak gelecek  nesillere aktarılacaktır." ifadesini kullandı.

KİRAZLITEPE'DE NİSAN AYINDA TEMEL ATILACAK

Çamlıca Camisi'nin etrafında da büyük bir çevre düzenlemesi  yapıldığını hatırlatan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar  Belediyesi ile bu çerçevede projeler yürüttüklerini anlattı.

Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin caminin etrafında Çamlıca  Tepesi çevre düzenlemesi, antenlerin nakli ve Libadiye Kavşağı'ndan Çamlıca'ya  direkt ulaşımı sağlayacak tünel projesini yürüttüğünü ifade ederek, şöyle devam  etti:

"Bu sayede hem Çamlıca Camisi'nin hem Üsküdar'ın ham de Libadiye  çevresindeki trafik yoğunluğunu azaltacak ve bu bölgeye direkt ulaşımı sağlayacak  tünel projemiz de son aşamaya geldi. Cami etrafında millet bahçeleri, millet  kıraathanelerinin olduğu çok güzel yaşam alanları var. Bu yaşam alanlarında da  cemaatimiz, halkımız namaz vakitlerinin dışında da her türlü sosyal faaliyeti  yapabilecekler."

Kurum, Üsküdar Belediyesi ile Kirazlıtepe Mahallesi'nde kentsel  dönüşüm projesi yürüttüklerini hatırlatarak, şunları anlattı:

"180 dönüm alan üzerinde kentsel yenileme projesi yapıyoruz.  Dolayısıyla caminin etrafında bizim kültürümüze uygun yaşam alanlarını yürütmek  suretiyle de bu kentsel dönüşüm projesini başlattık. İnşallah nisan ayı  itibarıyla burada temel atarak cami ve cami etrafındaki yaşam alanlarının da  seviyesinin yükseltilmesi suretiyle bu dönüşüm projesini de gerçekleştirmiş  olacağız. Bu sayede Çamlıca, Üsküdarımız gerçekten örnek bir şehircilik anlayışı  taşıyacak ve gelecek nesillere bırakacağımız, ecdadın bize bıraktığı eserlerin  bir benzeri olacak, bizim tarihimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi yansıtacak bu  projeleri de İstanbul'umuza kazandırmış olacağız."

Bakan Kurum, bir gazetecinin caminin açılış tarihini sorması üzerine  de, "2013 yılında başladı camimiz. 2013 yılından 2019 ocak ayına geldiğimizde çok  kısa sürede tamamlandı. Açılış tarihi... Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle  gerçekleştirilecek, Sayın Cumhurbaşkanımızdan uygun gördüğü bir tarihi  bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Kurum, daha sonra kentsel dönüşüm alanı olan Kirazlıtepe Mahallesi'nde  inceleme yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ULUHAKAN 5 yıl önce Şikayet Et
    8 mart 2019 hem cuma hem üç ayların başlangıcı cuma namazını kılarak ibadete açılmalı ve gecesinde regaip kandili idrak edilmeli bence, inşallah reis de böyle karar alır. Yapandan, yaptırandan, inşaatında çalışan emekçisinden mühendisine kadar hepsinden Allah c.c. razı olsun!!
    Cevapla